Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenement Navigatie

  • Dit evenement is voorbij.

Tineke Postma – Freya Group ft. Ralph Alessi: albumpresentatie Freya + Support Act + Afterparty

vr 20 mei 2022 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Dit is een concertavond van ProJazz en In het Koorenhuis. Naast het Main concert in de Grote zaal is er een voorprogramma met Young Talent, en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een after-party met DJ.

Saxofonist en componist Tineke Postma toert sinds 2003 internationaal als bandleider. Zij werd bekroond met vele onderscheidingen, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs (2015) en werkte als gast met prominente musici als Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Wayne Shorter, Richard Bona en Herbie Hancock.

Vorig jaar bracht zij haar nieuwe album Freya uit, haar meest persoonlijke project tot nu toe. Freya is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Zij maakt ook deel uit van de mythologie van Friesland, waar Tineke is geboren: de Friezen zijn de kinderen van Freya. Met dit album brengt Tineke een eerbetoon aan het moederschap, haar jeugd in Friesland en krachtige vrouwen. 

Vanavond staat de saxofoniste op het podium met de Amerikaanse jazz-trompettist Ralph Alessi, actief in de avant-garde-jazz. Alessi  kreeg les van onder meer Charlie Haden en was actief in de jazzscene van New York, waar hij speelde met o.a. Steve Coleman, Uri Caine en Ravi Coltrane. Als bandleider verlegde hij de grenzen van de traditionele jazzbezetting.

Bassist Robert Landfermann en drummer Tristan Renfrow maken het kwartet compleet.

“Postma is er met Freya in geslaagd haar meest persoonlijke stempel op de muziek te drukken en te laten horen dat ze een van de beste en meest eigenzinnige saxofonisten is van dit moment.” (Mathijs van den Berg, Jazzenzo)

Line-up: BASS – Robert Landfermann, DRUMS – Tristan Renfrow, ALTO & SOPRANO SAX – Tineke Postma, TRUMPET – Ralph Alessi

PROGRAMMA:
19:00 Dinner (foyer) via reservering ‘Dinner & Jazz’ ticket
19:30 Support Act Federica Lorusso Quartet. (foyer, gratis toegankelijk)
20:30 Tineke Postma – Freya Group/Ralph Alessi (Grote zaal)
Afterparty met DJ Jazz Min Lau (foyer)

Support act bij Tineke Postma Freya Group is Federica Lorusso Quartet. Federica born in the autumn of 2019, is a project guided by the piano player Federica Lorusso and completed by Claudio Jr De Rosa on saxophone, David Macchione at double bass and Egidio Gentile at drums.

“An incredible swinging, creative and soulfull piano player and composer. Lorusso is an amazing talent to keep in mind”- Eric Ineke, jazz drummer and theacher.

20 mei 19:30 (in foyer, free)

Informatie Studenten- en ooievaarspas: Koop je ticket met 50% korting in de ticketshop (gele button). Meld je bij de kassa met je kortingspas om toegang te krijgen tot het concert.

Dinner&jazz:
We bieden je de mogelijkheid om vooraf een warme maaltijd te eten in de foyer. Dit kan vanaf 19:00 uur. De maaltijd kost € 13,- en is inclusief een drankje. Je kan via de ticketlink op deze pagina een ‘dinner & jazz ticket‘ boeken. Als je speciale dieetwensen hebt geef dit dan uiterlijk een dag van tevoren door via adriennewennekes@prins27.nl

(foto Tineke Postma: Merlijn Doomernik)

 

ENTREENormale prijs € 18,- Student-/Ooievaarspas € 9,-

Gegevens

Datum:
vr 20 mei 2022
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon
0649842548
E-mail
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Koorenhuis
Prinsegracht 27
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
06-49842548 (ProJazz)