Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HABIB KOITÉ

vr 20 mei 2022 - 19:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Habib Koité komt 20 mei naar PAARD! De Malinese gitarist Habib Koité is één van de meest populaire en erkende artiesten van Afrika. Hij komt uit een lijn van traditionele Khassonke troubadours die wijsheden overbrengen via hun muziek. Habib groeit op omringt met zeventien broers en zussen, en ontwikkelt zijn eigen unieke speelstijl om zo zijn moeder te kunnen begeleiden.

Nu 50% korting voor studenten voor dit concert!

Hij erft zijn passie voor muziek van zijn grootvader die de kamele n’goni, een traditioneel viersnarig instrument, bespeelde dat wordt geassocieerd met de Wassalou regio van Mali. “Niemand heeft me echt geleerd om te zingen of om gitaar te spelen,” legt Wassalou uit. “Ik zag mijn ouders spelen en zo heb ik het overgenomen.”

Kharifa is Habib zijn zesde studio album. Muso Ko, zijn eerste werk, is uitgebracht in 1995. Habib is nu volwassen geworden, terwijl hij succesvol met één voet stevig in het verleden staat.

Kharifa is opgenomen en gemixt in Bamako. Het geluid van het land, haar rijke en diverse muzikale tradities en instrumenten (denk aan ngoni, fluit, ora en doun doun) zijn sterk terug te horen in deze geweldige plaat.

“Koité zijn honingzoete stem en verfijnde gitaarspel liggen aan de basis van elke song.” BBC UK

Habib Koité is presented by Paard & ProJazz
(foto: Michel de Bock)

 

ENTREEEntree € 25,- (incl. € 2,50 servicekosten)

Gegevens

Datum:
vr 20 mei 2022
Tijd:
19:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Paard
Projazz

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 750 34 34
Bekijk de site van Locatie