Laden Evenementen

« All Evenementen

DON KAPOT & MDC III BIJ PROJAZZ DOWNTOWN FESTIVAL
  • Dit evenement is voorbij.

Downtown Kick Off: IMPRO-NOISE DOUBLEBILL – Don Kapot & MDC III

do 18 mei - 20:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Het ProJazz Downtown Kick Off biedt op 18 mei 2023 een nu al gedenkwaardige avond, in de vorm van een IMPRO-NOISE DOUBLEBILL: Don Kapot & MDC III zetten PAARD op z’n kop met experimentele improvisatie! 

DON KAPOT
Lekker eigenzinnige muziek van baritonsaxofonist Viktor Perdieus, bassist Giotis Damianidis en drummer Jakob Warmenbol.
Na samen te hebben gespeeld en getourd in de band van Oghene Kologbo, creëren ze Don Kapot. Hun krachtige groove hebben ze te danken aan Kologbo. Don Kapot componeert samen vanuit improvisaties. Dit is de bron van hun unieke geluid dat voortkomt uit de smaak van elk van de drie musici. Zoals de naam al zegt, spelen humor en lichte zelfspot een gezonde rol in hun muziek. Met die humor spelen ze grote en kleine zalen in Brussel plat. Oordopjes mee!

MDC III

De combinatie van saxofoon en slagwerk kan de basis vormen voor de meest vrije muziek denkbaar. Piano en bas kunnen namelijk voor harmonische, melodische en of ritmische obstakels zorgen. De jazzgeschiedenis is rijk aan imponerende sax/drums-duo’s, denk maar aan John Coltrane & Rashid Ali; Charles Lloyd & Billy Higgins of Paul Flaherty & Chris Corsano. Maar wat als er twee slagwerkers zijn die ruimte en tijd opzoeken, onderzoeken en vormgeven in samenhang met een saxofonist, zoals bij het Belgische trio MDC III. Rietblazer Mattias de Craene creëert met slagwerkers Simon Segers en Lennert Jacobs een spanningsveld waarin sprake is van een doelbewuste schemering van vormen en ritmes. Met referentie aan het werk van fourth world-componist Jon Hassell (1937-2021) kent de bezwerende muziek van het trio, dat naast saxofoon en slagwerk ook elektronica bespeelt, elementen uit ambient, jazz, minimal en meer esoterische avant-garde. Klinkt als geheel echter heel toegankelijk.

Luister naar de laatste plaat van MDCIII via bandcamp

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met PAARD.


ENTREEStandaard € 18,- (incl. servicekosten)

Gegevens

Datum:
do 18 mei
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Paard

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 750 34 34
Bekijk de site van Locatie