Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wolfert Brederode, Joost Lijbaart en Matangi Quartet
  • Dit evenement is voorbij.

Wolfert Brederode, Joost Lijbaart, Matangi Quartet – Ruins & Remains

zo 21 mei 2023 - 16:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Foto Wolfert Brederode: De Schaapjesfabriek.

(In Amare Studio) Wolfert Brederode’s Ruins and Remains is een zich voortdurend ontwikkelende suite over mentale veerkracht. Grote persoonlijke tegenslagen of gebeurtenissen die ons collectief raken, kunnen na verloop van tijd overstegen worden zolang opgelopen verdriet of trauma geaccepteerd wordt. Muziek kan een belangrijke rol spelen in dit proces, muziek (of het nu componeren, spelen of luisteren betreft) heeft helende en troostende kwaliteiten.
Ruins and Remains was aanvankelijk een suite ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog, in 2018 honderd jaar geleden.

Door corona en andere meer persoonlijke omstandigheden werden de plaatopnames meerdere keren uitgesteld, terwijl Brederode deze gebeurtenissen bleef verwerken in de muziek. Ruins and Remains is een eigentijdse compositie, bestaande uit thema’s die al dan niet terugkeren en of op elkaar reageren, voor piano, strijkkwartet en slagwerk.

Wie Ruins and Remains van de studio-opname kent, zal in Amare Studio een stuk horen dat volop evolueert, waarin perspectieven verschuiven en accenten veranderen. Ruins and Remains zal nagenoeg integraal worden uitgevoerd. Improvisatie speelt een belangrijke rol in het verdiepen van de thema’s. Voor Wolfert Brederode en slagwerker extraordinaire Joost Lijbaart is improvisatie een tweede natuur, vanwege hun beider achtergrond in de jazz. Het Matangi Quartet improviseert ook, het avontuurlijke strijkkwartet laat steeds meer de geschreven noten los om vrijer te kunnen spelen. Ruins and Remains, dat onwillekeurig beelden oproept van de oorlog in Oekraïne, is sober en soms fascinerend somber in treurzame introspectie van dissonantie. Maar uiteindelijk is deze muziek louterend en opbeurend. Ruins and Remains is van een zeldzame schoonheid.

SungJea Oh Band

Om 14:45 voorprogramma door Sun Jea Oh Quartet,
jong talent van het Koninklijk Conservatorium:
Sun Jea Oh – Jazz guitar (Bachelor 4th)
Pablo Curz – Tenor Sax (Master 1st)
Snorri Skulason – Bass (Bachelor 4th)
Nikos Katrakoulis –  (Bachelor 4th)

Dit evenement met voorprogramma vindt plaats in Amare Studio.

ENTREE10,- - 22,-

Gegevens

Datum:
zo 21 mei 2023
Tijd:
16:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Amare
Projazz

Locatie

Amare
Spuiplein 150
Den Haag, Zuid-Holland 2511 DG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie