Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NORDMANN

do 4 november 2021 - 21:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

De Belgische Jazzrockband Nordmann werd in 2012 opgericht. De combinatie van de vrijheid van impro-jazz met de kracht van rock heeft hen een Muziekmozaïek Award en zilveren medaille op de Humo’s Rock Rally opgeleverd. Op het debuut album ‘Alarm’ (2015) wisten ze de power van hun performances in een plaat te vangen. Het volgende album ‘The Boiling Ground’ leverde hen een tour van meer dan 50 optredens op in België, Nederland, Duitsland en Tsjechië. Nu staan deze Gentse mannen met hun nieuwste album ‘In Velvet’ op 4 november in de kleine zaal van PAARD.

Het is nu tijd voor een nieuw hoofdstuk, een nieuwe evolutie van Nordmann in de vorm van ‘In Velvet’, een gelaagd studioalbum dat zich als een warm deken om de luisteraar slaat en waarop rock ingeruild wordt voor elektronica. Een coherente, compact klinkende plaat waarop de persoonlijke evolutie van de aparte muzikanten en de invloed van omzwervingen bij andere projecten hoorbaar is in het geheel. Songs en melodie staan centraal, terwijl het instrumentarium werd uitgebreid met drumcomputers en synths om de meest wilde ideeën vorm te geven.

LINE-UP:
Mattias De Craene – saxen (MDCIII, MATTIAS DE CRAENE, Dijf Sanders…)
Edmund Lauret – gitaar (The Milk Factory, Kosmo Sound)
Thijs Troch – synths, gitaar (The Milk Factory, Hypochristmutreefuzz…)
Dries Geusens – basgitaar, synth (Molten Penguin, Rapidman)
Elias Devoldere – drums (Hypochristmutreefuzz, John Ghost, Kabas, H A S T, De Koffie Van Morgen

De titel In Velvet doet een lieflijk en zacht, misschien zelfs erotisch, album vermoeden, maar niets is minder waar. Er staat je bijna drie kwartier instrumentale muziek te wachten die zowel invloeden van slepende rock en melancholische jazz heeft. Het is een donker werk dat van het begin tot het eind je aandacht weet vast te houden.

(Foto: Charlie-De-Keersmaecker)

 

ENTREE€ 14,50 (incl. € 2,50 servicekosten)

Gegevens

Datum:
do 4 november 2021
Tijd:
21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Paard

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 750 34 34
Bekijk de site van Locatie