Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Coal Harbour – Feedforward

vr 29 april 2022 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Feedforward is het nieuwe project van het Rotterdamse Coal Harbour. Het moderne muzikale sprookje, dat tijdens de concerten wordt verteld aan de hand van geanimeerde visuals, gaat in op de consequenties van het eindeloos nastreven van groei.

Coal Harbour is een eigenzinnig Rotterdams collectief dat het experiment niet schuwt. Met filmische composities en schurende improvisaties vervagen zij de grenzen tussen jazz en klassieke muziek. Een klein orkest met de intimiteit van een kamermuziekensemble. Na hun succesvolle debuut JOLT (2018) maakt Coal Harbour met Feedforward voor het eerst een project waarbij beeld en muziek samensmelten.

Componist en pianist Robert Koemans schreef voor het project een twaalfdelige instrumentale suite die in het voorjaar van 2022 als multidisciplinaire voorstelling op de planken komt. Het verhaal wordt tijdens het concert verbeeld door animaties van collectief “Knetterijs” (o.a. New York Times, Washington Post) met medewerking van Tsjisse Talsma en Sarah Pannekoek. Voor het jaar 2022 staat een landelijke tournee op het programma. FEEDFORWARD is tot stand gekomen in samenwerking met Jazz International Rotterdam. Het album zal in april verschijnen bij Zennez Records.

FEEDFORWARD wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad, Gemeente Rotterdam, Fonds 21 en Jazz International Rotterdam.

Line up:
Merel Junge – viool
Hadewijch Hofland – viool
Yanna Pelser – altviool
Thomas van Geelen – cello
​Tom Ridderbeekx – trompet
Yoran Aarssen – saxofoon, klarinet
Romain Bly – hoorn
Federico Calcagno – basklarinet
Robert Koemans – piano
Thomas Pol – contrabas
Willem Romers – drums

Fotocredits Oliver Leggewie

Dit concert wordt gepresenteerd i.s.m. Amare en vindt plaats in de Amare Studio.

 

ENTREE€ 19,-

Gegevens

Datum:
vr 29 april 2022
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Amare

Locatie

Amare
Spuiplein 150
Den Haag, Zuid-Holland 2511 DG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie