Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NJJO & MAARTEN HOGENHUIS

za 7 mei - 19:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Meester saxofonist, componist en bandleider Maarten Hogenhuis is tot eind 2022 artistiek leider en solist van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), het Jong Oranje van de Jazz. Zij zijn op tournee met een door Hogenhuis op maat geschreven, eclectisch programma op het snijvlak van jazz, pop & afro grooves. Een performance die je zeker niet wilt missen!

Het NJJO werd al door de 30.000 collega muzikanten/artiesten bekroond met de Zilveren Notenkraker als de nieuwe smaakmaker op de podia. Aangevoerd door Maarten Hogenhuis doorlopen de 20 toptalenten van het NJJO 2021 een coaching traject, gekoppeld aan tournees en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten.

Maarten Hogenhuis is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT! speelt in duo samen met gitarist Jesse van Ruller en leidt daarnaast zijn eigen trio. In de loop van Hogenhuis’ carrière spelen naast de kwaliteit als saxofonist zijn eigen composities een steeds grotere rol. En dat bleef niet onopgemerkt; in 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival. Volgens Jazzism: “De muziek van Hogenhuis laat je weer ontdekken dat jazz leeft.”

Maarten Hogenhuis heeft veel zin in zijn missie met het NJJO: “De inzet is dat het NJJO meer is dan gewoon een vette band waar je in hebt gespeeld. Het is een springplank naar een verdere carrière als muzikant in de breedste zin van het woord. Het NJJO wordt ook een groep waarin je je eigen stem volledig kwijt zal kunnen. Ik kan niet wachten!”

For a moment, time stands still. This is unadorned, closely recorded jazz from a trio that gently compels and convinces.” Amanda Kuyper, NRC Handelsblad

 

ENTREEEntree € 17,50 (incl. € 2,50 servicekosten)

Gegevens

Datum:
za 7 mei
Tijd:
19:30
Evenement Tags:
, ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Paard
Projazz

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 750 34 34
Site:
www.paard.nl