Laden Evenementen

« All Evenementen

ProJazz_Aaron Parks

Aaron Parks Little Big

za 26 november - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Na twee jaar is Aaron Parks op 26 november ’22 met zijn nieuwe band terug in Nederland, om precies te zijn in Den Haag, en om helemaal precies te zijn In het Koorenhuis bij ProJazz!

Pianist en componist Aaron Parks maakte op 25-jarige leeftijd grote indruk met Invisible Cinema, zijn eerste eigen album op Blue Note na drie releases op dit legendarische label met trompettist Terence Blanchard. De BBC riep het uit tot een van de beste albums van het jaar en JazzTimes onthaalde hem als ‘nieuwe visionair’. In zijn band Little Big ligt de nadruk op pakkende, verhalende songs vol melodie en eigentijdse ritmes. De musici brengen niet alleen ervaring mee uit de jazz, maar ook uit elektronica, alternatieve pop en country.

Aaron Parks heeft samengewerkt met onder anderen Kurt Rosenwinkel, Dhafer Youssef, Terri Lyne Carrington, Ambrose Akinmusire, Gretchen Parlato, Kendrick Scott en Marcus Miller. Hij gooide hoge ogen met twee albums op ECM: een solo-piano-album en een trio-album met Billy Hart and Ben Street. Hij is ook een van de oprichters van James Farm, de band met Joshua Redman, Matt Penman en Eric Harland.

Aaron Parks piano, Greg Tuohey gitaar, Chris Morrissey bas, Josh Dion drums

Het meest recente album, Little Big II (mei 2020): Dreams of a Mechanical Man, communiceert met een heldere eenvoud die zijn ultieme diepte verbergt.

“Het eenvoudige gecompliceerd maken is gemeengoed; het gecompliceerde maken simpel, waanzinnig simpel, dat is creativiteit.” – Charles Mingus. 

Luister naar dit album via Bandcamp

Biography Aaron Parks

YouTube: Mix – Aaron Parks

Dit is een concertavond van ProJazz en In het Koorenhuis. Naast het Main concert in de Grote zaal is er een voorprogramma met Young Talent, en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een after-party met DJ.

Fotocredits P.Stutter

ENTREE

Gegevens

Datum:
za 26 november
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Koorenhuis

Locatie

In het Koorenhuis
Prinsegracht 27
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
06-49842548 (ProJazz)