Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A Musical Journey: Sun-Mi Hong & Alistair Payne // Van Ruller & Hogenhuis (dubbelconcert)

za 10 juli 2021 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Sun-Mi Hong & Alistair Payne 

De quarantaine zette de Koreaanse slagwerker Sun-Mi Hong en de Schotse trompettist Alistair Payne aan tot een muzikaal experiment. Onder de naam IN:人 improviseerden zij er thuis op los, met het prachtig debuutalbum ‘Slow Walk’ als resultaat. De ongebruikelijke combinatie van slagwerk met trompet klonk niet eerder zo natuurlijk. Deze muziek neemt de luisteraar mee langs ademhalingen, voetstappen, een huilende vrouw, een krakende deur en lange passages die klinken als het schuren van hout door een timmerman. Een bijzondere droomervaring. 


Van Ruller & Hogenhuis 

Gitarist Jesse van Ruller behoeft natuurlijk geen introductie meer. Zijn reputatie als een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie reikt wereldwijd en resulteerde in samenwerkingen met internationale muzikanten als Seamus Blake, Roy Hargrove, Joe Lovano en Bill Stewart. 

Maarten Hogenhuis maakt deel uit van de jonge generatie jazzmuzikanten. Hij is lid van de superjazz-formatie BRUUT!, leidt zijn eigen trio en kreeg in 2019 de North Sea Jazz Compositie Opdracht toegekend. Daarnaast is hij een veelgevraagd sideman.

Kenmerkend voor zowel van Ruller als Hogenhuis is hun muzikale veelzijdigheid. Hoewel hun wortels in de traditionele jazz liggen, houdt hun inspiratie niet op bij Miles, Coltrane of Parker. Ook muzikanten als Sufjan Stevens, Andrew Bird, Grizzly Bear en Blake Mills vormen voor dit duo een bron van inspiratie. In 2021 verschijnt hun nieuwste album, dat zowel akoestische als geproduceerde stukken bevat. 

De serie A Musical Journey staat in het teken van internationale muzikale ontmoetingen tussen musici uit verschillende windstreken en wordt georganiseerd i.s.m. Amare.

ENTREE€ 18

Gegevens

Datum:
za 10 juli 2021
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Amare

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 88 00 333
Bekijk de site van Locatie