Laden Evenementen

« All Evenementen

SMANDEM – Onderdeel van The Records On Tour

vr 18 juni - 19:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

De jonge Amsterdamse groep SMANDEM combineert virtuositeit met een open benadering en laat daarmee genre grenzen vervagen tot pure energie. Geïnspireerd door grootheden als Herbie Hancock, Christian Scott en Wayne Shorter, maar ook door Travis Scott en Drake, produceren de heren een geluid dat diep verankerd is in de jazz traditie maar zich niet beperkt tot stijlgrenzen of formaliteiten. Met een sterke vriendschap als basis ontwikkelt de dynamische live-show van SMANDEM zich probleemloos van weelderige harmonieën naar kleurrijke mixen en van stotende ritmes naar sterke improvisaties.

Aäron, David, Rafael en Kick ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze ontdekten al snel dat ze hetzelfde perspectief deelden en dat ze voorbestemd waren om samen muziek te maken. Hun verpletterende synergie werd zelfs opgemerkt door Kelly Coker, decaan van de befaamde New Yorkse School voor Jazz en hedendaagse muziek: “Er ontstaat nooit het gevoel van te hard uitproberen en dat maakt het een waar genoegen om naar jullie te luisteren. Jullie klinken niet als Weather Report, maar zijn Weather Report”.

Gesteund door lokale Amsterdamse platforms zoals Super-Sonic Jazz en de Keep an Eye Foundation maakt SMANDEM een reis richting de moderne muziek. Hun filosofie: “Traditie is een levend iets, niet te verwarren met geschiedenis dat een passief concept is. Leven betekent ontwikkelen, evolueren en aanpassen en dat is precies wat we proberen te doen met onze muziek”.

 

Line-up: Aäron Bouwman (bas), David Nino van der Grinten (toetsen), Rafael Devante Sinay (gitaar), Niek de Bruijn (drums, vervangt Kick Woudstra bij dit concert).

 

Dit concert wordt gepresenteerd i.s.m. Paard en Keep an Eye Foundation.

ENTREE15 euro (incl. € 2,50 servicekosten)

Gegevens

Datum:
vr 18 juni
Tijd:
19:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Paard
Keep an Eye Foundation

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 750 34 34
Site:
www.paard.nl