Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Arifa “Danubian Voyage” – “A bridge of sounds between the Orient and Occident”

za 17 juli 2021 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

De Donau is de op een na langste rivier van Europa. Hij ontspringt diep in het Duitse Zwarte Woud om na een lange reis uit te monden in het grensgebied van de Zwarte Zee. De rivier wordt al eeuwenlang door verschillende volkeren gebruikt als reisroute, zoals de oude Grieken, Hongaren, Turken, Dacians, Duitsers, Slowaken, Kroaten, Serviërs en Bulgaren.  

Arifa bewandelt met ‘Danubian Voyage’ nieuwe muzikale paden en voegt daarvoor Bence Huszar en Zhivko Vasilev toe aan de groep. Eeuwenoude muzikale tradities uit het Midden-Oosten en de Balkan worden vermengd met jazz en hedendaagse geïmproviseerde muziek. Deze ‘muzikale fusie’ is ook zichtbaar in de instrumenten: naast piano en cello worden onder meer de Bulgaarse herdersfluit de kaval en de klankrijke percussie set van Sjahin gebruikt. 

De kracht van Arifa ligt in de chemie tussen de musici, die afkomstig zijn uit Bulgarije, Hongarije, Turkije, Nederland en Duitsland.    

Arifa werd in 2010 opgericht door Sjahin During. De groep heeft inmiddels vijf albums op haar naam staan en treedt op over de hele wereld. Zo stonden zij onder andere op Jazzahead, in het Concertgebouw, London Jazz Festival Southbank Center en het Kennedy Art Center USA en traden zij op met bekende muzikanten zoals Aynur Doğan, Arto Tunçboyacıyan, Theodosii Spassov, Laka Khan, Alex Simu, Osama Abdulrasol en Mehmet Polat.

In 2020 bracht Arifa de EP Danubian Voyage uit met vier prachtige nieuwe composities.

Line-up: Zhivko Vasilev – kaval (Bulgarije); Bence Huszar – cello (Hungarije); Franz von Chossy – piano (Duitsland); Sjahin During – percussie (Turkije/Nederland)

Dit concert wordt gepresenteerd i.s.m. Amare. 

ENTREE€ 16

Gegevens

Datum:
za 17 juli 2021
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Amare

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 88 00 333
Site:
https://www.amare.nl