Eerste ProJazz optreden in prachtige Amare Studio: Coal Harbour (29 april)

Vrijdag 29 april was Coal Harbour te gast bij ProJazz en Amare in de nieuwe Amare Studio. Een prachtige zaal met tal van voordelen, voor de musici en ook voor het publiek. Ruime zitplaatsen op de tribune, een prachtig helder geluid, mogelijkheden voor bv. visuals en gezellig napraten in de foyer. Dat biedt perspectief..!

Feedforward is het nieuwe project van het Rotterdamse Coal Harbour. Met filmische composities en schurende improvisaties vervagen zij de grenzen tussen jazz en klassieke muziek. Een klein orkest met de intimiteit van een kamermuziekensemble. Het moderne muzikale sprookje gaat in op de consequenties van het eindeloos nastreven van groei.

Feedforward was het eerste Coal Harbour-project waarbij beeld en muziek samensmelten. Collectief “Knetterijs” (Tsjisse Talsma en Sarah Pannekoek) maakte de visuals.

Line up: Merel Junge – viool, Hadewijch Hofland – viool, Yanna Pelser – altviool, Thomas van Geelen – cello, ​Tom Ridderbeekx – trompet, Yoran Aarssen – saxofoon, klarinet, Romain Bly – hoorn, Federico Calcagno – basklarinet, Robert Koemans – piano en composities, Thomas Pol – contrabas, Willem Romers – drums

Een impressie van fotograaf Maurits van Hout