Boy Edgarprijswinnaar Jasper van ‘t Hof speelt de sterren van de hemel!

Hij was weer helemaal in vorm, Jasper van ‘t Hof, 73 jaar. Al viel het met de akoestiek niet mee in de Nieuwe Kerk. De composer, pianist en toetsenist won in 2018 de Buma Boy Edgarprijs voor zijn gehele oeuvre van 500 composities en 78 cd’s. Sindsdien treedt hij, behalve in België, Frankrijk, Italie, Duitsland vaker op in Nederland. Volgens Down Beat/VS, Melody Maker/UK en Jazz Podium/DU de beste jazzpianist van Europa en eerder onderscheiden met een Edison en Bird Award. Hoewel een goeie opkomst, is de Nieuwe Kerk niet afgeladen vol. Ten onrechte. Van ‘t Hof speelde met grote namen als Keith Jarret, Pierre Courbois, Charlie Mariano, Philippe Catherine, Bob Malach, Joachim Kühn, Ernie Watts, Archie Shepp, Joe Farrell, Steve Swallow en in eigen land met o.a.Tineke Postma, Dick de Graaf, Paul van Kemenade, Chriz Hinze, Jan Akkerman en Eric Vloeimans.
Samen met Philip Catherine gitaar, Paul Heller saxofoon, Aldo Romano drums en Stefan Lievestro contrabas speelden ze de sterren van de hemel. Het aanstekelijk enthousiasme, het formidabele samenspel en de swingende improvisaties maakten het tot een onvergetelijke ProJazz avond.

Ernst Detering