Teamwork bij Cutting Edge: een inspirerende ervaring

Vrijdag 17 mei presenteerde ProJazz samen met De Nieuwe Regentes het zesde Cutting Edge Jazzfestival. Maar wat komt er allemaal kijken bij de organisatie van dit jazzfestival? Een kijkje achter de schermen door de ogen van twee ProJazz medewerkers.

In het team van ProJazz, dat net als het geweldige team van De Nieuwe Regentes in de uitvoering voornamelijk bestaat uit vrijwilligers, zijn de taken op maat gesneden. Voorafgaand aan de grote dag zijn natuurlijk de artiesten al geboekt en de contracten afgehandeld, werd er samen met De Nieuwe Regentes publiciteit gemaakt via alle mogelijke media, en was er gepuzzel hoe het blokkenschema goed in elkaar te zetten. Vroeg in de middag op de festivaldag beginnen de productievoorbereidingen, en worden de eerste artiesten ontvangen die al willen soundchecken. Rond 17:00 uur is het hele team aanwezig.

Freek (bestuurslid) en Ed hebben de expositie van jazzschilderijen (‘Inspired by ProJazz’) ingericht en gaan een hapje eten. Daar zien zij de onvermoeibare ProJazz flyeraar Harry aan tafel zitten met Hans (nieuw!) – zij helpen bij de catering. Lekker eten is voor de musici en de vrijwilligers natuurlijk een eerste vereiste! Ron, zelf muzikant, schuift aan en test zijn portofoon, hij is straks stagemanager van de Grote Zaal. Zenuwachtig? Nee hoor, dat heeft hij vaker gedaan. We gaan ervoor…
In de Tearoom staat Leontine al klaar. Zij bestiert vanavond met Ed de ProJazz informatiebalie en ontpopt zich in korte tijd als enthousiast bestuurslid, altijd met een glimlach. En daar schiet Vanessa voorbij; zij speelt zelf sax maar vanavond is zij weer met verve onze presentatrice bij alle concerten. Zij opent het festival, en heeft er daarna nog een hele kluif aan om in elke zaal op tijd te zijn om de musici aan te kondigen. Yanaika doet zoals bij alle concerten van ProJazz de productie en houdt gedurende de hele avond de tijdsplanning in de gaten. Zij zorgt dat de concerten op tijd beginnen en is tot in de late uurtjes de vraagbaak voor iedereen. Colin helpt haar waar hij kan, hij is onze stille maar trouwe kracht. De samenwerking met de vrijwilligers van de Nieuwe Regentes verloopt prima.
Als het wat rustiger is kunnen de vrijwilligers soms aanschuiven bij de concerten of wat praten met bezoekers in de foyer. Goed om te horen hoe de bezoekers dit allemaal ervaren, veel mensen zijn enthousiast dat dit kan in Den Haag en nog wel op zo’n prachtige locatie. Soms vragen we: ‘Wil je dan onze nieuwsbrief ontvangen, we doen nog veel meer?!’
Want we richten onze blik alweer op de toekomst. Het programma voor het volgend seizoen is al voor een groot deel te zien op onze site, Maar vanavond is het eerst nagenieten, met elkaar. In de tearoom staan we, bij de muziek van DJ Jazz Min Lau, allemaal met een drankje uit te blazen met de drijvende krachten van ProJazz Nicolle en Perry. De cateraars Harry en Hans sluiten iets later aan, de afwas moest nog worden gedaan…
Wat een inspirerende ervaring was het weer! Het hele weekend gonst het plezier nog na op onze Facebookpagina en Instagram, met prachtige foto’s van onze vaste fotograaf Maurits van Hout . Allemaal Inspired by Projazz!

Ed Vervoorn en Vanessa Monfils van Team ProJazz
Videoregistratie: John Meijer en Els Wohrmann