Peter Beets Trio in Theater Dakota/7 april ’19

Met alle respect voor de mooie jazz-initiatieven in de diverse Haagse horeca gelegenheden met gratis entree, een hoop geklets tussendoor, een fooi qua betaling voor de musici – maar ik was vanmiddag zo content namens ProJazz in een bijna vol Theater Dakota, met luisterende en betalende echte liefhebbers, gastheer, presentator te kunnen en mogen zijn voor het Peter Beets trio met de aftrap van zijn Our Love Is Here To Stay – Gershwin Reimagined. Toen ik hem leerde kennen hadden we de leeftijd waarop Peter nog de Benjamin van de Nederlandse jazz werd genoemd. Nu één van de groten. Met zijn leeftijdsgenoot en maatje Frans van Geest op bas en een 22 jarige nieuwe Benjamin op drums Wouter Kühne.

 

 

 

 

 

 

Paul Beijerling, medewerker ProJazz

Uitgelichte foto: Maurits van Hout