Perfect samenspel Izaline Calister, Ed Verhoeff & Angelo Verploegen

De uitgebalanceerde veelzijdige gitarist Ed Verhoeff begeleidde de expressieve zangeres Izaline Calister al langer. Maar met het ‘binnenhalen’ van trompettist Angelo Verploegen is een harmonieus trio gecreëerd, waar de warmte van het samenspel voelbaar, tastbaar en hoorbaar is. Perfect getimede gelijke noten van trompet en stem, dan weer afwijkende lijnen, allemaal even puntgaaf en voorzien van een gitaardimensie. De liedjes werden ingeleid door Izaline, waarmee zij liet zien niet alleen een veelzijdige zangeres, maar ook een geweldige performer te zijn. Daarmee kreeg het concert extra diepte. 

En, zoals bezoeker Annemiek het na afloop in de foyer van het ontluikende DiamantTheater formuleerde: ‘Het was een warm, temperamentvol en heel persoonlijk optreden. Dat de navelstreng in Curacao begraven ligt, geeft aan dat de roots van deze prachtige zangeres verbonden zijn met de Cariben. Het was genieten.’

Ed Vervoorn

Foto’s Brigitte Soffner