The Soul of Spanish Harlem, feest voor oor en oog!

De bijna uitverkochte zaal van De Nieuwe Regentes had het uitstekend naar de zin bij deze spectaculaire show.
Er viel veel te zien en horen. De band van Lucas van Merwijk begon met mooie oude nummers zoals ‘Lamento Borincano’ en ‘Harlem Nocturne’. Geweldig zoals Ilja Reijngoud (trombone), Oscar Cordero (trompet), Abel Marcel (piano) en natuurlijk Lucas van Merwijk zelf soleerden. In vogelvlucht speelde de band vele medleys: van Cubop tot latin-jazz tot boogaloo tot gospel tot soul. Nooit geweten dat zoveel muziekstijlen beinvloed zijn door latin muzikanten vanuit hun New Yorkse wijk Spanish Harlem. Het paste Gianna Tam, Shirma Rouse en Lilian Vieira goed om nummers zoals La bemba colora, Que Vacilon of Caravan te zingen (in het Spaans). Ook spetterde Gianna als een Sheila E. op de timbales.
Juan Viloria op conga’s riep het publiek als eerste op om te gaan dansen bij ‘La Pachanga’. Dat werkte goed, en bij de twee toegiften tenslotte kon men ook meedansen op het podium. Een mooie afsluiting van een avond feest.

Vanessa Monfils

foto Maurits van Hout