Dinosaur: suizende synthesizers en jazz rock grooves

Wat een leuke frontvrouw is trompettiste Laura Jurd van de Engelse band Dinosaur! Haar trompetkoffer stond naast haar op het podium en leek op een reismandje voor een kat. En zoals bij meer trompettisten het geval is, bleek ook Jurd te kunnen zingen.
De band had duidelijk plezier in hun optreden. Aangezien ze al een aantal jaren samen spelen, waren ze heel goed op elkaar ingespeeld. Een klein detail zoals een knik of een lach was genoeg om de muziek weer een andere kant op te sturen.
Mooi was de manier waarop een ritmisch motiefje haast ongemerkt vloeiend overging in een ander motief. Soms kwam plots een suizende synthesizer om de hoek kijken, of werd het publiek verrast met een jazz rock groove.
Na hun optreden op North Sea Jazz deze zomer, was Dinosaur weer eventjes terug in Nederland in Den Haag. Het is te hopen dat straks de Brexit geen roet in het eten gooit voor getalenteerde Engelse musici zoals Dinosaur.
Pianist Elliot Galvin vertelde dat zij de dag ná Brexit in Duitsland een optreden geboekt hebben staan. Hopelijk wordt dat niet afgelast! Na afloop had Dinosaur hun nieuwe CD Wondertrail ook in de vorm van vinyl te koop.

Vanessa Monfils