Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Soul of Spanish Harlem ft. Shirma Rouse & Lilian Vieira

za 24 november 2018 - 20:15

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

The Soul of Spanish Harlem’ is een spetterend theaterconcert van Lucas van Merwijk en zijn swingende band. Stralend middelpunt zijn de zangeressen Lilian Vieira, Shirma Rouse en Gianna Tam.

Weinig plekken zijn muzikaal gezien zo zinderend en vruchtbaar geweest als de wijk Spanish Harlem in New York. De mix van Puertoricanen en andere migrantengemeenschappen zorgde vooral in de jaren zestig voor een weergaloos aanbod van kokende salsa, latin jazz, mambo en boogaloo. Wist je bijvoorbeeld dat Carlos Santana’s wereldhit Oye Como Va rechtstreeks afkomstig is uit Spanish Harlem?
El Barrio, zoals de veel bezongen, multiculturele achterstandswijk door zijn inwoners werd genoemd, stond model als decor voor de musical The West Side Story en de muzieksoort die eruit voortkwam veroverde al snel de hele wereld!

Een spectaculaire en betoverende dansshow

Virtuoze dans en spetterende latin muziek worden vergezeld van beeldprojecties uit verschillende tijdperken. De toeschouwer waant zich in de straten en de clubscene van Spanish Harlem. Een totaal van 21 artiesten in wisselende kostuums op het podium. Een doorgewinterd Latin orkest, drie internationale topzangers en twaalf bekroonde dansers maken van deze kokende show van Latin muziek, zang en dans een ervaring voor alle zintuigen.

Van de glamoureuze jaren 20 tot het soul en flowerpower tijdperk van de jaren 60 tot het heden, waarin latin muziek onder invloed van hiphop en breakdance verder zijn ontwikkeld. Elke periode met zijn eigen geschiedenis, muzikale richting, de juiste kleding en natuurlijk zijn eigen dansstijl: Mambo, Conga, Cha Cha Cha, Salsa, La Pachanga, Breakdance, Hiphop en meer.

Behalve een kokende dansshow is het programma een eerbetoon aan grote artiesten zoals Tito Puente, Tito Rodriguez, Celia Cruz, Duke Ellington, Charlie Parker, Thelonious Monk, Dizzy Gillespie, Carlos Santana, Eddie Palmieri, Mink de Ville, Aretha Franklin tot aan hedendaagse internationale supersterren zoals Marc Anthony. Vanuit New York’s Spanish Harlem, begon Latin muziek zijn triomftocht door de wereld.
Tussen de muziekstukken door, wordt het verhaal van Spanish Harlem door Van Merwijk verteld, geïllustreerd met achtergrondinformatie aan de hand van visuals die de geschiedenis van Spanish Harlem vanaf de eerste wereldoorlog tot nu tot leven brengen, verrijkt met talloze smeuïge anekdotes.

Bezetting:

De vocalisten:

Shirma Rouse (Curaçao)
Lilian Vieira (Brazilië)
Gianna Tam (Nederland)

De live salsa band:

Lucas van Merwijk (Nederland) – drums, muzikale leiding / Samuel Ruiz Aleman (Venezuela) – bas /
Abel Marcel (Cuba) – piano / Juan Viloria (Venezuela) – percussie / Oscar Cordero (Venezuela) – trompet /
Ilja Reijngoud (Nederland) – trombone

De dansers:

De dansgroep staat onder leiding van topdansers Rianne Foekema en Miguel Arduin en bestaat verder uit professionele internationaal bekroonde salsa dansers:

Miguel Arduin, Rianne Foekema, Quincy Ignacia, Zunaira Choudhry, Serano Pinas, Alvaro Oosterwolde, Joyce Silva Xavier, Chantal Karag Ram, Lola van Leeuwen, Kelly Bruyning

Productie: Tam Tam Productions
Regie: Titus Tiel Groenestege
Fotograaf: Daniel Patriasz

 

ENTREEEntree: € 20 (online), € 22,- (kassa), € 11,- (Ooievaarspas/studentenpas)

Gegevens

Datum:
za 24 november 2018
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon
0649842548
E-mail
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Regentes
Weimarstraat 63
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 2119988
Bekijk de site van Locatie