Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Royal Conservatoire big band conducted by Michael Abene feat. John Ruocco

vr 30 november 2018 - 20:15 za 1 december 2018 - 03:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Na diverse succesvolle concerten in het verleden is hij dit seizoen weer terug in Theater Dakota: de bigband van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De bigband wordt voor ieder concert geformeerd uit de beste jazzstudenten. Samen met een (inter)nationale solist stellen zij een speciaal programma samen.
Dit keer brengt de big band een van de belangrijkste big bandleiders mee van deze tijd: Michael Abene. Deze autodidact begon op piano bij Clark Terry en Don Ellis. Zijn talent bracht hem overal, van Village Vanguard tot Carnegie Hall, en hij werkte met veel beroemdheden, van Liza Minelli tot B.B. King. Van 2004-2014 was hij chef dirigent van de vooraanstaande WDR Big Band. Hij arrangeerde voor muzikanten als Randy Brecker, Paquito D’Rivera, John Scofield en Tom Harrell. Zijn arrangementen worden nog steeds over de hele wereld gespeeld.

 

Samen Met de Royal Conservatoire big band brengt Michael Abene een speciaal door hem geselecteerd programma. De Amerikaanse saxofonist en klarinettist John Ruocco speelt mee als gastsolist. Ruocco speelde met artiesten als Dizzy Gillespie, Art Farmer, Slide Hampton en Beaver Harris en gaf concerten op talloze festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival.

 

 

 

 

ENTREEEntree: € 17,- Ooievaarspas/studentenpas: € 8,50 - ENTREEPRIJS IS INCLUSIEF 1 DRANKJE

Gegevens

Begin:
vr 30 november 2018 - 20:15
Einde:
za 1 december 2018 - 03:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon:
0649842548
E-mail:
info@projazz.nl
Site:
https://www.projazz.nl

Locatie

Theater Dakota
Zuidlarenstraat 57
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 326 55 09
Site:
http://www.theaterdakota.nl/