Laden Evenementen

« All Evenementen

Evenement Navigatie

Teus Nobel Liberty Group

do 30 maart - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Teus Nobel behoort niet alleen als virtuoos op trompet en bugel tot de Groten, hij is ook als componist en bevlogen bandleider van internationale klasse. Het is echter vooral zijn onverschrokken lust om zich nagenoeg alle genres eigen te maken, dat hem tot zo’n bijzonder musicus heeft gemaakt. Toegegeven, als bespeler van zowel trompet en bugel (met een chique Engels woord ook wel flugelhorn genoemd) behoort hij tot een elite van koperblazers waartoe ook Ack van Rooyen, Art Farmer, Clark Terry en zijn grote voorbeeld Woody Shaw gerekend mochten worden. Nobels glasheldere toon en geavanceerde manier van spelen, maakt hem onmiddellijk herkenbaar.

Met name in zijn vormende jaren heeft Nobel (1982) allerlei genres en stijlen onderzocht om een all round musicus te worden, maar altijd kwam hij weer uit bij de jazz. Met wat hij noemt “mijn beste bandje ooit”, Teus Nobel Liberty Group, nemen hij en zijn medemuzikanten de vrijheid om in eigen composities hun ziel en zaligheid te delen met hun publiek. De leden van het kwartet zijn allen ook componist, hoewel Nobel en pianist Alexander van Popta het leeuwendeel van de stukken schrijven. De Liberty Group bestaat voorts uit bassist Jeroen Vierdag en slagwerker Tuur Moens. Bij dit kwartet staat plezier voorop. Plezier in het spelen en componeren, en plezier geven aan haar publiek. Pleasure is the measure, luidt de missie van de Teus Nobel Liberty Group.

Dit is een concertavond van ProJazz en In het Koorenhuis. Naast het main concert in de Grote zaal is er een (gratis) voorprogramma met Young Talent (om 19:30 in de foyer), en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een after-party met DJ.

(Ticketshop binnenkort geopend)

ENTREE

Gegevens

Datum:
do 30 maart
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:

Organisator

Projazz
Telefoon:
0649842548
E-mail:
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Koorenhuis