Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenement Navigatie

  • Dit evenement is voorbij.

Teus Nobel Liberty Group

do 30 maart 2023 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Teus Nobel behoort niet alleen als virtuoos op trompet en bugel tot de Groten, hij is ook als componist en bevlogen bandleider van internationale klasse. Het is echter vooral zijn onverschrokken lust om zich nagenoeg alle genres eigen te maken, dat hem tot zo’n bijzonder musicus heeft gemaakt. Toegegeven, als bespeler van zowel trompet en bugel (met een chique Engels woord ook wel flugelhorn genoemd) behoort hij tot een elite van koperblazers waartoe ook Ack van Rooyen, Art Farmer, Clark Terry en zijn grote voorbeeld Woody Shaw gerekend mochten worden. Nobels glasheldere toon en geavanceerde manier van spelen, maakt hem onmiddellijk herkenbaar.

Met name in zijn vormende jaren heeft Nobel (1982) allerlei genres en stijlen onderzocht om een all round musicus te worden, maar altijd kwam hij weer uit bij de jazz. Met wat hij noemt “mijn beste bandje ooit”, Teus Nobel Liberty Group, nemen hij en zijn medemuzikanten de vrijheid om in eigen composities hun ziel en zaligheid te delen met hun publiek. De leden van het kwartet zijn allen ook componist, hoewel Nobel en pianist Alexander van Popta het leeuwendeel van de stukken schrijven. De Liberty Group bestaat voorts uit bassist Jeroen Vierdag en slagwerker Tuur Moens. Bij dit kwartet staat plezier voorop. Plezier in het spelen en componeren, en plezier geven aan haar publiek. Pleasure is the measure, luidt de missie van de Teus Nobel Liberty Group.

Voorprogramma LIDIJA STRIKA QUARTET

Lidija Strika (Kroatië) is een bassist en bandleider met liefde voor muziek, beeldende kunst en taalexpressie. Ze groeide op in Zürich en Rijeka, een haven van culturele diversiteit en een rijke undergroundscene, en was al vroeg verbonden met psychedelische rock uit de jaren 60, brit-pop, new wave, soul en later jazz waar ze voor studeerde en waar ze haar liefde voor deelt. Lidija streeft naar een geluid dat alles vertegenwoordigt wat haar als persoon en muzikant heeft gevormd; inspiratie uit muziek en natuur, levenservaringen, kennis over menselijke relaties, literatuur, kunst, geschiedenis.
Tijdens de pandemie begon Lidija aan een intensief proces van componeren voor de band en het arrangeren van composities van artiesten als Bobby Watson, Benny Golson, Paul Simon en Bill Frisell. In het najaar van 2021 namen ze de eerste single van het kwartet op, ‘Mr. Curfew’ en in het najaar van 2023 verschijnt het eerste album.
Lidija Strika – contrabas / Niccolò Angioni – trompet / Emiliano Roca – gitaar /Leo Giger – drums

Dit is een concertavond van ProJazz en Het Koorenhuis. Naast het main concert in de Grote zaal is er een (gratis) voorprogramma met Young Talent (om 19:30 in de foyer), en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een after-party met DJ.

Programma:
19:00 Deur open/start dinner
19:30 Young Talent – foyer
20:30 Teus Nobel Liberty Group
Afterparty met DJ Jen Min Lau

ENTREE

Gegevens

Datum:
do 30 maart 2023
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon
0649842548
E-mail
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Koorenhuis