Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nefertiti

vr 21 april 2023 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation

Nefertiti was koningin van de 18de dynastie van Egypte, de vrouw van farao Achnaton en volgens de overlevering een wonderschone vrouw. Haar naam betekent niet voor niets de mooie is gekomen. Haar beeltenis, bekend van de buste die het Neues Museum in Berlijn te zien is, inspireert al eeuwen lang. Zowel Cecil Taylor als Wayne Shorter droegen composities aan haar op. Het Franse Nefertiti , dat zich vernoemde naar het befaamde stuk dat Shorter schreef voor zijn werk met Miles Davis, zoekt in haar chamber jazz naar lyriek in melodie en harmonie door traditionele vormen los te laten. Onder leiding van pianist Delphine Deau gaat het kwartet de structuur van thema-improvisatie-thema uit de weg door de melodie leidend te maken in hun avontuurlijke maar opmerkelijk toegankelijke muziek.

De afgelopen tien jaar heeft deze hechte groep musici én vrienden met een traditionele instrumentatie (sax, piano, contrabas en drums) een onconventioneel repertoire opgebouwd dat zowel aan jazz refereert als aan meer theatrale kunstvormen. Rietblazer Camille Maussion heeft projecten gedaan met dans en theater terwijl slagwerker Pierre Demange ervaring heeft opgedaan met filmmuziek én in het circus. Dus: Dames en heren, hooggeëerd publiek, laat je verrassen door het Nefertiti Quartet!

Delphine Deau – piano
Camille Maussion – saxofoons
Pedro Ivo Ferreira – double Bass
Pierre Demange – drums

Programma:
19:00 Deur open/start dinner
19:30 Young Talent – foyer
20:30 Nefertiti
Afterparty met DJ Jen Min Lau

Dit is een concertavond van ProJazz en Het Koorenhuis. Naast het main concert in de Grote zaal is er een (gratis) voorprogramma met Young Talent (om 19:30 in de foyer), en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een after-party met DJ.

 

ENTREE

Gegevens

Datum:
vr 21 april 2023
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon
0649842548
E-mail
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Koorenhuis