Laden Evenementen

« All Evenementen

Orchestra Baobab

Orchestra Baobab

di 21 mei - 20:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Een halve eeuw legendarisch

De oudste baobab-bomen zijn 1275 jaar oud. Het orkest dat zich naar deze apenbroodboom vernoemde draait pas 54 jaar mee. In die ruim halve eeuw heeft de band uit Senegal een enorme (live)reputatie opgebouwd. Oorspronkelijk gespecialiseerd in rumba, de Cubaanse dansmuziek die erg populair was in het West-Afrika van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, heeft het orkest zich toegelegd op een mix van verschillende populaire West-Afrikaanse stijlen. Een van hun platen heet niet voor niets Specialized in all Styles.

De band brak eind jaren tachtig internationaal door met het album Pirates Choice, een klassieke compilatie van Afro-Cubaanse muziek die nog steeds de basis vormt van de swingende sound. Door de jaren heen is het orkest voortdurend van samenstelling veranderd. Van de huidige band zijn saxofonist Thierno Koité, congaspeler Moussa Sissokho, gitarist Yahya Fall en drummer Taga Koité al decennia van de partij. Met de komst van Taga’s zoon Papino, die te horen is als zanger op de jubileumplaat 50 Ans, staat een nieuwe generatie op om deze iconische band van toekomst te voorzien. 

Orchestre Baobab is een graag geziene band in het Haagse. De afgelopen 40 jaar trad het orkest al vijf keer in Paard op, de laatste keer in 2017. Op 21 mei staat de band in de Grote Zaal van Paard voor een concert dat vast weer legendarisch zal worden.

ENTREE€ 30 (incl. 3 euro servicekosten)

Gegevens

Datum:
di 21 mei
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Paard

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 750 34 34
Bekijk de site van Locatie