Laden Evenementen

« All Evenementen

De Beren Gieren

De Beren Gieren

zo 5 mei - 20:30 22:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Musicon en Projazz bundelen hun krachten en presenteren periodiek een innovatief en verrassend programma. Van hedendaagse jazz tot gewaagde crossovers met een ruw randje.

De Beren Gieren is een hedendaags jazztrio waarin minimalisme en energie hand in hand gaan. De Beren bestaan uit muzikanten die zeer actief zijn in de Europese muziekscene, maar binnen deze band komt hun veelzijdigheid het meest tot haar recht. De muziek is gelaagd, geïmproviseerd en visionair. De muziek wordt soms vergeleken met Visible Cloaks, Maurice Ravel en Jon Hassell. Verwacht hoe dan ook Berenmuziek.

Fulco Ottervanger componeert de meeste nummers. Ze bevatten een kinderlijke helderheid zonder ooit naar een specifiek genre te verwijzen. Dit daagt de band uit om unieke combinaties van klanken en partijen te bedenken die de meezingbare melodieën kunnen ondersteunen. Liveconcerten van De Beren Gieren zijn een beleving vol schoonheid, dynamiek, lange spanningsbogen en groepsinteractie.

Ooit begonnen als een snedig akoestisch nederjazztrio, evolueerde de groep op natuurlijke wijze naar de subtiele akoesto-elektronische wereld van hun laatste albums Dug Out Skyscrapers, Less is Endless en What Eludes Us (i.s.m. de Noorse producer Jørgen Træen).

De Beren Gieren speelden met externe gasten als Ernst Rijeseger, Louis Sclavis en Susana Santos Silva, hetgeen bijdroeg aan hun internationale bekendheid. Toch bleven zij altijd inspiratie putten uit het klassieke jazzpianoformaat. In plaats van van koers te veranderen, kiezen De Beren Gieren er resoluut voor om dieper te graven.

Dit concert is een samenewerking tussen Musicon en ProJazz

Foto: Alexander Popelier

 

 

ENTREE€ 14 (voorverkoop) € 16 (deur)

Gegevens

Datum:
zo 5 mei
Tijd:
20:30 22:30
Evenement Tags:
, ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Musicon

Locatie

Musicon
Soestdijksekade 345
Den Haag, Zuid-Holland 2574 AL Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070 3686 800
Bekijk de site van Locatie