Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dulfer Plays Blues – Lead Belly

zo 4 november 2018 - 14:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Nederlands bekendste saxofonist brengt een levendige muziekshow rond blueslegende Lead Belly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek.

Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’ en ‘Goodnight Irene’.

Hans Dulfer is gek op de compromisloze muzikale energie van Lead Belly en zijn tot de verbeelding sprekende levensverhaal. In deze theatertour onthult hij voor het eerst het effect van de blueslegende op zijn eigen muziek, bijgestaan door onder meer zangeres Kim Hoorweg, gitarist-extraordinaire Jerome Hol, drumfenomeen Cyril Directie en saxofonist en verteller Koen Schouten. Dulfer gaat met vrije geest het repertoire van Lead belly te lijf, vergezeld van een portie sappige verhalen.

Hij is één van Nederlands meest veelzijdige musici en volgt nauwlettend de nieuwste trends en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een persoonlijke manier mee aan de haal. Dulfer heeft daarmee altijd het grote publiek weten te bereiken, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle plaat ‘Big Boy’ of met zijn huidige bands waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.

Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen is Hans Dulfer nu voor het eerst in het theater te bewonderen. Met een toegankelijk programma dat hem nauw aan het hart ligt. Want net als Dulfer was Lead Belly een selfmade man.

Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in de beruchte hoerenbuurt van Louisiana, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke.

De roemruchte muziekspeurders John en Alan Lomax gaven de carrière van Lead Belly een boost. Of dit helemaal naar de smaak verliep van de trotse zanger is één van de onderwerpen die aan bod komen, evenals het subtiele actuele commentaar in zijn teksten en andere indrukwekkende verhalen.

Bereid u voor op een forse dosis warmbloedige muziek met de onverzettelijke sax sound van Dulfer als oerkracht – net zoals de stem van Lead Belly. ‘Dulfer Plays Blues’ zoals alleen Dulfer dat kan.

ENTREEEntree € 20,-, € 10,- (Ooievaarspas/studentenpas). DE KAARTPRIJS IS INCLUSIEF 1 DRANKJE.

Gegevens

Datum:
zo 4 november 2018
Tijd:
14:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon
0649842548
E-mail
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater Dakota
Zuidlarenstraat 57
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 326 55 09
Bekijk de site van Locatie