Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A Musical Journey: Tamala / Mehmet Polat & Embracing Colours (dubbelconcert)

vr 9 november 2018 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

A Musical Journey staat in het teken van internationale muzikale ontmoetingen tussen musici uit verschillende windstreken. Dit keer een dubbelconcert met Tamala en Mehmet Polat & Embracing Colours. 

Tamala

Tamala is een Belgisch/Senegalees trio dat de muziek recht uit het hart laat komen. Tamala betekent ‘reizigers’ en zij brengen prachtige akoestische muziek waarin de poëtische drift van muzikale troubadours tot uitdrukking komt. De combinatie van zang, viool en kora (west-afrikaanse harp) betovert de luisteraar. Mola Sylla is één van de grote zangers binnen de traditie van de Senegalese griotten. “Het is alsof we jazz spelen maar dan op Afrikaanse toonsoorten” aldus Wouter Vandenabeele, de Belgische violist.
Het trio werkte onder meer samen met Zap Mama, Vaya con Dios, Baba Maal en zij waren eerder te beluisteren bij het VPRO tv-programma Vrije Geluiden.

Bezetting: Bao Sissoko (kora), Mola Sylla (zang, xalam), Wouter Vandenabeele (viool)

Mehmet Polat & Embracing Colours

Na het sublieme album “Ageless Garden” komt ud speler en componist Mehmet Polat nu met een gloednieuw jazz kwartet! Polat brengt drie geweldige jazz musici samen met wie hij een geheel nieuwe samenstelling van ud, drums, contrabas en accordeon vormt. Nadat hij jarenlang over de wereld toerde met zijn ensembles die geïnspireerd waren en werden door de rijke muzikale tradities van het Midden Oosten, Afrika, India, Europa en de Balkan, zoekt Polat naar een nieuwe, meer jazzy, basis voor zijn composities. Zoals altijd laat Polat daarbij veel ruimte over voor improvisaties. Het resultaat is een avontuurlijk geluid en een rijke muzikale beleving voor het publiek.

Bezetting: Mehmet Polat (Turkije) – ud & composities; Joan Terol Amigo (Catalonië) – drums; Hendrik Müller (Duitsland) – bas; Bart Lelivelt (Nederland) – accordeon

DIT CONCERT WORDT GEORGANISEERD I.S.M. HET ZUIDERSTRANDTHEATER.

 

ENTREEEntree: € 18,- / € 15,50 (uitpas) / € 10,- (Jongeren tot 27 jr.) / € 9,- (Ooievaarspas)

Gegevens

Datum:
vr 9 november 2018
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
Tickets

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 88 00 333
Bekijk de site van Locatie