Laatste concert van Vanbinsbergen Playstation, 4 december 2020 In het Koorenhuis

Het Van Binsbergen Playstation octet speelt als een goed geoliede machine. Of beter gezegd als een trein, aangezien het hier ging om de Remise tournee. En die trein gaat richting eindstation. Corrie van Binsbergen wil zich meer gaan toeleggen op componeren.

Het concert was -mede daardoor- twee keer uitverkocht. Er was veel subliem eigen werk van Van Binsbergen te beluisteren. Met mooie solo’s voor trombone (Joost Buis), basklarinet (Mete Erker), altsaxofoon (Miquel Boelens) en hoorn (Morris Kliphuis). Maar de hoofdrol was natuurlijk weggelegd voor de gitaar van Corrie. Die mooi mengde met de blazerssectie, en ook heerlijk jankend de aandacht trok. Fraai was het arrangement van Joost Buis van Duke Ellingtons ‘Half the run’. Daarnaast speelde de band enkele stukken uit de suite FIFTEEN die Van Binsbergen componeerde in opdracht van Stadsdeel Westerpark Amsterdam. Als hommage aan de dit jaar veel te jong overleden bassiste Mick Paauwe speelde Playstation een uitvoering van Tom Waits ‘Hold On’. Een song die ook wel op ons allemaal van toepassing is momenteel, zei Corrie, en ze besloot met een heel lief ‘Het komt goed, het komt vast goed…’ De geluidsmannen van Savasound en het enthousiaste publiek maakten dit concert weer tot een fijne ProJazz avond.

Vanessa Monfils