Trio Trifid

Video Produkties JMP ‘Jazz in de regio’, Els Wormann & John Meijer

Pulsar, Nebula, Trifid, Andromeda en Gravity: Bij dit mooie concert kreeg het publiek een lesje in de heelalkunde.
Het trio Trifid vind zijn inspiratie in cosmische verschijnselen. Met de gedachte aan de omwentelingen van de maan en aarde was het goed toeven bij de muziek van Trifid. En het lukte de muzikanten om de goedgevulde studio van het Dakota theater te laten wegdromen. Geen wonder met composities als ‘Dreamscape of the Subconciousness’.
Accordeonist Rik Cornelissen: “Dit gaat over de tussenperiode tussen slapen en ontwaken’’. Majiec Domaradzki begon het nummer toepasselijk al strijkend op zijn contrabas.
Verder was de bas de stuwende ondergrond voor de vibrafoon en accordeon. De combinatie van deze drie instrumenten is verrassend, en levert een mooi geluid op. Vincent Houdijk was uitstekend op dreef op zijn vibrafoon. Mooi gezicht die dansende stokken. Want het was niet alleen maar dromen, er waren zeker ook vrolijke, snelle stukken. De accordeon en de vibrafoon wisselden elkaar vloeiend af met fantastische solo’s.
Volgende keer graag een projectiescherm erbij. De muziek van Trifid leent zich zeker als soundtrack van een film. Wie biedt?

Vanessa Monfils