Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

YOUNGVIPS TOUR 2018: KIKA SPRANGERS QUINTET & SEBASTIAAN VAN BAVEL TRIO FT. JASPER BLOM EN VERA NAUS – GEANNULEERD

vr 11 mei 2018 - 20:15

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

DOOR OMSTANDIGHEDEN IS DIT CONCERT GEANNULEERD. HET DIAMANTTHEATER NEEMT CONTACT OP VOOR RESTITUTIE VAN REEDS GEKOCHTE TICKETS. 

Jaarlijks kiezen programmeurs van de beste jazzclubs van ons land de meest veelbelovende talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Deze talenten mogen op tournee als Young VIPs.

Kika Sprangers

Saxofoniste Kika Sprangers (1994) rondde met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af, waar ze studeerde bij Marc Scholten en Toon Roos. Zowel op alt- als op sopraansax weet Sprangers haar publiek te raken met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid, terwijl de band akoestische en elektronische klanken stijlvol met elkaar verweeft. Begin 2017 verscheen haar eerste EP Leaves of Lily die ze voor een volle Cloud Nine/TivoliVredenburg in Utrecht presenteerde met haar Large Ensemble. Inspiratie haalt Spangers uit diverse stijlen. Ze noemt zelf Seamus Blake, Joshua Redman, Brad Mehldau en Maria Schneider als haar voorbeelden. De afgelopen jaren toerde ze door Nederland als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Daarmee werkte ze ook samen met het Metropole Orkest.

Sebastiaan van Bavel

Pianist Sebastiaan van Bavel (1992) is een muzikant én componist met een visie. Zijn talent manifesteert zich zowel in de jazz- als de klassieke muziek. Dat leverde hem op jonge leeftijd al een flink aantal onderscheidingen op. Maar ook andere genres komen aanbod, die hij met overtuiging en gemak met elkaar vermengt. In 2014 verscheen het debuut As the Journey Begins van zijn trio, waarvoor hij direct een Edison ontving. Nu is er Cosmic Dance, een album gebaseerd op teksten van de Indiase poëet Sri Aurobindo. De verbindende werking tussen poëzie en muziek is diepgaand en opwindend. Op dit album laat Van Bavel structuren uit de westerse klassieke muziek en melodische en ritmische concepten uit de Indiase klassieke muziek samenkomen. Maar de jazzmuziek blijft bij Van Bavel het vertrekpunt.

Bezetting Kika Sprangers: Kika Sprangers – saxofoon; Eric Brugmans – gitaar; Manuel Wouthuysen – toetsen; Danny van Ruitenburg – bas; Willem Romers – drums

Bezetting Sebastiaan van Bavel Trio & Jasper Blom / Vera Naus: Sebastiaan van Bavel – piano; Vera Naus – zang; Jasper Blom – tenorsax; Maciej Domaradzki – contrabas; Jimmi Jo Hueting – drums

Meer info:
http://www.youngvips.nl
http://kikasprangers.nl
http://sebastiaanvanbaveltrio.com

Spotify:

 

 

Gegevens

Datum:
vr 11 mei 2018
Tijd:
20:15
Evenement Categorie:

Locatie

DiamantTheater
Diamanthorst 183 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
070-4066381
Website:
http://www.diamanttheater.nl/

Organisator

Projazz
Telefoon:
0619258011
E-mail:
info@projazz.nl
Website:
http://www.projazz.nl
%d bloggers liken dit: