Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tres Culturas: Marmoucha Orchestra ft. Bayane Belayachi, Syrine Ben Moussa en Brahim Hadj Kacem – Gecanceld

wo 8 december 2021 - 20:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Marmoucha speelt Andalusisch repertoire uit de drie grote culturen (Islam, Jodendom en Christemdom) en weet eeuwenoude muziek op inspirende wijze om te zetten in een hedendaags klankpallet. 

De drie culturen van tres culturas zijn Islam, Jodendom en Christendom. De eerste editie belicht de traditionele Andalusische muziek, die in de Maghreb-landen (Marokko, Algerije en Tunesië) nog altijd springlevend is. De muziek is genoemd naar Al Andalus, de Arabische naam voor Zuid-Spanje toen het onderdeel was van het Arabische rijk.

Het Arabische rijk stond bekend om zijn relatieve religieuze tolerantie. Toen de Christelijke koninkrijken in 1492 Granada veroverden en de Joodse religie en Islam werden verboden, weken veel moslims en joden uit naar Noord-Afrika. De Maghreb werd daarmee het centrum van de Andalusische muziek cultuur, waar ook de Andalusisch-Joodse muziek onder valt. De muzikale erfenis van Andalusië breidde zich uit over de wereld rond de Middellandse Zee. We horen deze nu terug in de zogeheten muwashahad van de Levantijnse Arabische wereld en in Turkije en de Balkan, wat ook aan bod komt in dit project.

Het Marmoucha Collective selecteert voor elke productie een specifieke tijdsperiode. Andalusisch repertoire uit de 10e eeuw zoals Twishya al Istihlal wordt bijvoorbeeld eerst in de originele versie gespeeld. Vervolgens wordt het opnieuw gearrangeerd met Westerse technieken zoals stemvoering, gereflecteerde lijnen en contrapunt. Op deze wijze wordt nieuwe muziek gecreëerd.

Line up

Van en met Marmoucha

Gastmusici
Hamid Ajbar, zang & viool
Mohamed Adlen Fergani, Ud & zang
Bayane Belayachi, zang & mandoline

Dit concert komt tot stand in samenwerking met Amare.

ENTREENormaal € 20/18,- , jongeren t/m 26 jaar € 10,-

Gegevens

Datum:
wo 8 december 2021
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Amare

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 88 00 333
Bekijk de site van Locatie