Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Ploctones – Renovation Tour

za 21 april 2018 - 20:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

The Ploctones vertegenwoordigen alles waar het in de jazz om gaat. Ze verklanken een gevoel van vrijheid, zoals die alleen in je wildste fantasieën bestaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. Ze hebben aan een halve noot genoeg om een muzikaal universum te creëren. Maar in dat universum bestaat niet alleen maar jazz.
Plaats The Ploctones in een hokje en ze morsen met opzet fors over de lijntjes heen. Is het jazzrock, blues of funk wat The Ploctones door de microfoons jagen? Het is het allemaal. Latin, kaseko, punk, pop, r&b, country, bluegrass? Alle stijlen komen voorbij. De heren verslinden elk goed muzikaal idee met huid en haar en hebben daar aanstekelijk veel lol in.
In 2018 vieren the Ploctones alweer hun veertienjarig bestaan en zijn daarmee niet meer uit het Nederlandse jazzlandschap weg te denken. Na de “StoerToer” en de “Better Then Ever Tour” gaat deze “vuurbal van de lage landen” naadloos door met een nieuwe CD en bijbehorende tournee.
Anton Goudsmit – gitaar, Efraim Trujillo – saxen fluit, Jeroen Vierdag – bas, Martijn Vink – drums

Voorprogramma: Liberati Quartet (winnaars Erasmus Jazzprijs 2017). Eind 2015 vonden vier jonge musici uit verschillende landen elkaar en het Liberati Quartet was geboren. Hun naam danken ze aan Eduardo Liberati, die de meeste muziek schrijft. De verschillende achtergronden van de mannen laat de muziek tussen moderne en traditionele jazz bewegen. Maatsoortwisselingen zorgen voor een constante spanning en ontspanning waardoor de aandacht van hun publiek geen moment verslapt. En dat bleef niet onopgemerkt, in 2017 sleepten ze de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs in de wacht!
Jesse Schilderink- tenorsax; Edoardo Liberati – gitaar; Jurriaan De Kok – contrabas; Denis Baeten – Drums.

LET OP! Dit concert heeft zowel zit- als staanplaatsen. 

 

ProJazz werkt samen met Jazzhelden.nl. Dit initiatief van het Nederlands Jazz Archief vertelt het verhaal van de Nederlandse jazz, grotendeels in beeld en geluid. Bekijk het gefilmd portret  van Anton Goudsmit.

ENTREEEntree: € 12,50 (prijzen zijn excl. € 2,50 servicekosten)

Gegevens

Datum:
za 21 april 2018
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon
0649842548
E-mail
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 750 34 34
Bekijk de site van Locatie