Laden Evenementen

« All Evenementen

Simin Tander New Quartet – Unfading (Early Show) – NIEUWE DATUM

za 12 maart 2022 - 19:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Dit is een VERPLAATST CONCERT (van 13 februari 2021 naar 12 maart 2022). Had je een kaartje voor 13 februari? Je krijgt bericht.

De Duits Afghaanse vocaliste Simin Tander vormt een unieke verschijning in de Europese jazz scene.  Na talloze concerten op internationale jazz podia, haar fantastische album „Where Water Travels Home” (2014, Jazzhaus Records), zet Simin Tander een volgende stap in haar artistieke carrière. Hierbij verkent ze onverwachte klankruimtes: met haar expressieve stem waagt ze zich op haar nieuwe album „Unfading“ aan een avontuur vol complexe combinaties. Ze verweeft hierbij de flow van songs met de kracht van tijdloos mooie melodieën vol emotionele diepgang, echo’s van het archaïsche met fragmenten van vrije improvisatie. Vanuit een uitgesproken vrouwelijk perspectief: zo worden teksten van dichteressen in het Pashto/ Afghaani en een bewerking van een Afghaanse hit uit de jaren 1960 gecombineerd met de poëzie van Sylvia Plath en Simin ́s eigen composities,

Simin heeft drie uitzonderlijke muzikanten samengebracht in een atypische bezetting: bassist Björn Meyer (ECM recording artist) uit Zweden en de Zwitserse percussionist Samuel Rohrer (ECM recording artist) zorgen voor het fantasierijke ritmische kader, in een spanningsveld van opzwepende, pulserende, bijna funky riffs en effectvolle, vrije structuren. Fijnzinnig tegenwicht voor haar stem biedt de Tunesische Jasser Haj Youssef op de viola d’amore: de diepe, teder-warme klank van dit unieke barokinstrument creëert rijke boventonen en speelt een dragende rol.

Het nieuwe album van Simin Tander dompelt ons onder in een fascinerende nieuwe muzikale wereld, een wereld van de tijdloze, onvergankelijke taal van de ziel.

Line up: Simin Tander – zang & compositie; Jasser Haj Youssef (TUN) – Viola d´Amore; Björn Meyer (SE)  – bas gitaar & effecten; Samuel Rohrer (CH) – Drums

Uiteraard zorgen wij er samen met het Koorenhuis voor dat in een veilige setting van het concert kan worden genoten. Klik hier welke COVID-19 maatregelen er zijn genomen.

TICKETINFORMATIE:
Tickets kunnen alleen online worden besteld. De online ticketverkoop loopt door tot 30 minuten voor aanvang van het concert.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: In verband met de COVID19 maatregelen is het op dit moment niet mogelijk tickets aan de kassa te kopen. Je kunt je ticket online bestellen via onze ticketshop. N.b. Vergeet niet om je pas mee te nemen naar het concert, deze wordt aan de deur gecontroleerd.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.

 

ENTREENormale prijs €18,- Student-/Ooievaarspas € 9-

Gegevens

Datum:
za 12 maart 2022
Tijd:
19:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon:
0649842548
E-mail:
info@projazz.nl
Site:
https://www.projazz.nl

Locatie

In het Koorenhuis
Prinsegracht 27
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
06-49842548 (ProJazz)