Laden Evenementen

« All Evenementen

Evenement Navigatie

Richard Bona en Metropole Orkest

ma 4 september - 20:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Wat gebeurt er als je een charismatische bassist en zanger uit Kameroen en ’s werelds toonaangevende niet-klassieke orkest uit Nederland samenbrengt? Kom met de start van het nieuwe concertseizoen naar Richard Bona en Metropole Orkest en hoor een naadloze mix van muzikale werelden en stijlen.

De charismatische bassist en zanger uit Kameroen

Net als het Metropole Orkest staat Richard Bona bekend om zijn liefde voor het mixen van jazz met zijn muzikale roots en invloeden van wereld- en popmuziek. Bona begon in Kameroen als een multi-instrumentalist, de muziek van Jaco Pastorius inspireerde hem zich te specialiseren als bassist. Gedurende zijn carrière is hij constant bezig zijn muzikale wereld uit te breiden door samen te werken met artiesten als Joe Zawinul, Salif Keita, George Benson, Chaka Khan, Pat Metheny, Quincy Jones en Alfredo Rodriguez, heeft hij zijn muzikale wereld gedurende zijn carrière voortdurend uitgebreid. Het orkest en de bassist zijn geen vreemden van elkaar. Metropole Orkest nodigde Bona uit als solist voor zijn International Arrangers Workshop in 2013 en vonden elkaar daar in de visie op muziek als universele taal. Na wederom het podium te hebben gedeeld tijdens de Quincy Jones Prom in 2016, hebben ze nu het perfecte moment gevonden om te werken aan het creëren van een nog rijkere mix van muziekstijlen. Met het Metropole Orkest brengt Richard Bona orkestrale versies van zijn beste werk en nieuw gecomponeerde muziek.

Metropole Orkest

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Het Metropole Orkest geniet wereldwijde erkenning als hét professionele pop- en jazzorkest en won meerdere Grammy Awards voor producties waar het aan werkte. Meest recent in 2020 voor het arrangement geschreven door en opgenomen met Jacob Collier. Ondanks de muzikale diversiteit heeft het MO een onmiskenbare sound, stijl en identiteit. Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

Deze avond wordt gepresenteerd in samenwerking met Amare en vindt plaats in de Concertzaal van Amare

ENTREENormaal € 38,- / Jongeren t/m 26 jaar € 10,-

Gegevens

Datum:
ma 4 september
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Amare

Locatie

Amare
Spuiplein 150
Den Haag, Zuid-Holland 2511 DG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie