Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rami Khalifé – SOLO

zo 15 september 2019 - 19:30 ma 16 september 2019 - 02:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Rami Khalifé ’s leven werd ooit door een piano gered. Hij speelde voor een café in Libanon toen er een bomaanslag werd gepleegd. De piano bleek een schild. Muziek was een uitvlucht. Tijdens de bombardementen in Beirut zat een jonge Rami gekluisterd aan de transistor radio, waar hij symfonieën luisterde die hij van voor tot achteren meeneuriede. Inmiddels brengen die klanken hem van Queen Elizabeth Hall tot Sydney Opera House.

Khalifé doorbreekt alle archetypen van wat een muzikant kan zijn en van wat cultuur kan doen. Natuurlijk, hij is zoon van de Libanese udspeler Marcel Khalifé, een van de meest geliefde progressieve stemmen in de Arabische wereld. Hij studeerde piano aan de prestigieuze Julliard School of New York bij György Sándor, een van de beste vrienden van Bela Bartók. Hij trad op met Qatar Philharmonic Orchestra en Liverpool Philharmonic Orchestr, en speelde in technoclubs als Berghain.

Khalifé maakt zijn Nederlandse debuut als solo-pianist. Verwacht een klassiek geluid met Arabische invloeden. Van impressionistische improvisaties tot grote emoties. Rami klinkt zoals de wereld van nu is. Uitdagend, soms chaotisch maar altijd met een grote onderliggende schoonheid.

Dit concert komt tot stand dankzij de samenwerking met Zuiderstrandtheater & Multicultureel Jongerengeluid

Website: https://www.rami-khalife.com

Gegevens

Begin:
zo 15 september 2019 - 19:30
Einde:
ma 16 september 2019 - 02:00
Evenement Categorie:
Tickets
€ 26 (normaal), € 23,50 (Uitpas), € 10 (jongeren tot 27 jaar)

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
070 88 00 333
Site:
https://www.zuiderstrandtheater.nl/home

Organisator

Projazz
Telefoon:
0619258011
E-mail:
info@projazz.nl
Site:
http://www.projazz.nl
%d bloggers liken dit: