Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NATACHA ATLAS – Gnawa Festival

zo 11 september 2022 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Natacha Atlas wordt internationaal gezien als van ’s werelds meest onderscheidende stemmen. Ze staat bekend om haar combinatie van westerse melodieën en muzikale tradities van het midden-oosten, en werkte onder anderen samen met grootheden als Peter Gabriel, Jean-Michel Jarre, en Ibrahim Maalouf. Op 11 september 2022 vult ze de kleine zaal van PAARD met haar uitzonderlijke mix van westerse en Arabische vocalen.

Haar album Myriad Road uit 2015, geproduceerd door de legendarische Frans-Libanese jazzmuzikant Ibrahim Maalouf, oogstte lovende kritieken en alom geprezen om zijn subtiele en intieme benadering. Op Strange Days, ontwikkelt Natacha Atlas deze nieuwe richting verder en brengt alles naar een hoger niveau, waarbij ze haar unieke vocale stijl opneemt met levendige instrumentatie, wat meer complexiteit en een verfijnde discipline toevoegt aan haar nieuwe muziek.

Na te hebben samengewerkt met gerespecteerde kunstenaars die zo divers zijn als Peter Gabriel, Nitin Sawhney, Nigel Kennedy, Belinda Carlisle en Jean-Michel Jarre om er maar een paar te noemen, heeft Natacha Atlas een schat aan ervaring opgedaan in samenwerkingen die de kunst hebben verbeterd die zowel zij als haar collega-muzikanten blijven creëren. Meest recentelijk werkte Natacha met mensen als Omar Sosa en Paolo Fresu, terwijl ze samen (met vaste medewerker Samy Bishai) de partituur componeerde voor Herve Koubi’s hedendaagse danscreatie ‘Odyssey’ uit 2019. De aanstaande single Words Of A King bevat de multi-platina verkopende zanger Joss Stone – nog een andere gloeiende goedkeuring en een bewijs van het veelzijdige karakter van Atlas’ werk.

Dit is een concert van PAARD in samenwerking met ProJazz.
PAARD50/PAARDPROJAZZ10

ENTREE€ 22,50 *incl € 2,50 servicekosten

Gegevens

Datum:
zo 11 september 2022
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
Tickets

Organisatoren

Paard
Projazz

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 750 34 34
Bekijk de site van Locatie