Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NACHT VAN DE JAZZ (PRÉLUDE): BENJAMIN HERMAN & ANTON GOUDSMIT / MARK HAANSTRA EN OENE VAN GEEL (DUBBELCONCERT)

vr 25 november 2016 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Dat Benjamin Herman en Anton Goudsmit allebei zelfstandig hun mannetje kunnen staan is bekend. Dat bepaalde combinaties van musici meer opleveren dan de som der delen is een feit. Ze zijn absoluut geen onbekenden van elkaar, decennia lang stonden ze samen op het podium. Eerst in kroegen en cafés, later met New Cool Collective en het kwartet van Benjamin Herman. Beiden kregen tal van onderscheidingen waaronder de prestigieuze VPRO/Boy Edgarprijs.

Na een pauze van meer dan twee jaar staan Herman en Goudsmit weer te trappelen om met elkaar de podia onveilig te maken. Benjamin Herman met zijn smeuïge, vloeiende en swingende saxsolo’s en Anton Goudsmit met zijn stuwende, scheurende en bluesy gitaarspel. Van old school standards tot improvisaties en nieuw materiaal. Onder de noemer HEAR! HEAR! geven de heren slechts een beperkt aantal concerten. Deze reeks is er dus een waar je bij moet zijn!

Benjamin Herman (altsax), Anton Goudsmit (gitaar)


Haanstra & van Geel

Haanstra & van Geel

Het komt niet vaak voor: een altviolist en een basgitarist op het podium als duo. Een uitdagende bezetting die in dit geval wel degelijk voor de hand ligt. Mark Haanstra en Oene van Geel spelen namelijk al zo’n 20 jaar samen. Na een periode waarin beide muzikanten volop bezig waren met andere formaties, werkten ze weer samen op de Boy Edgar Prijsuitreiking van Oene in 2013. Dat voelde als muzikaal thuiskomen en beide heren stonden te popelen om weer samen het podium te betreden en nieuwe muzikale avonturen aan te gaan.

Bij Haanstra & van Geel krijgt de luisteraar veel contrasten voorgeschoteld. Van explosieve Balkanrock tot mooie intieme songs, met veel improvisatie en een gelijkwaardige rol voor beiden. De chemie tussen de twee is het fundament waarop alles gebouwd wordt met als resultaat een hechte klank.

Oene van Geel (altviool), Mark Haanstra (basgitaar)

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. het Zuiderstrandtheater.

ENTREEEntree: € 22,- (inclusief drankje)

Gegevens

Datum:
vr 25 november 2016
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon
0649842548
E-mail
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
070 88 00 333
Bekijk de site van Locatie

Plaats een reactie