Laden Evenementen

« All Evenementen

Mudita – Nature of the Netherlands

do 2 december - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

De kunst van het samen delen en groeien. Louter genoegen scheppen in het levensgeluk en plezier van de ander. Het levert inspiratierijke voeding op die je keer op keer in staat stelt de wereld met fris gemoed te omhelzen. Mudita zeggen ze in het verre oosten. Een innerlijke natuurbron van oneindige weelde die je altijd kunt aanboren.

Uit deze bron put ook het Nederlandse trio Mudita. Levensomarmende muziek die geboren is uit een vloeiende verbintenis van zang, piano en trompet. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits koesteren de stilte, jongleren met melodieën en hernieuwen muzikale harmonie. In de ongerepte schoonheid van de vrije natuur vindt het trio zijn vervoering. Ongebonden, emotierijke improvisatiemuziek die wortels schiet in je hart, zich vertakt in je gedachtewereld en zich nestelt in je hele wezen.

Mudita’s poëtische exploratiedrift blijft niet onopgemerkt. Voor het debuutalbum Listen To The Sound Of The Forest (ZenneZ Records; 2018) ontving het trio een van de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen, de Edison en wel in de categorie Jazz World Vocaal/Nationaal.

De diepe, gedeelde passie voor alles dat groeit en bloeit klinkt ook door op het nieuwe album dat begin 2021 is verschenen. Op Nature Of The Netherlands brengt Mudita een persoonlijk eerbetoon aan de onverwachte natuurpareltjes die Nederland herbergt. In 2021 staan de vele Nederlandse natuurparken extra in het zonnetje. Mudita reisde kriskras door het land en bezocht 21 nationale parken. Betoverd door deze indrukwekkende tocht werkte het trio 21 nieuwe stukken uit. In de handen van Mudita krijgt de onontgonnenNederlandse natuurpracht plotsklaps vleugels.

“De klanken ademen ruimtelijkheid en de minimalistische benadering maakt het makkelijk voor de luisteraar zich in een schilderachtig Hollands landschap te wanen. (…) De plaat klinkt als een kwalitatief hoogstaande soundtrack, waar eigenlijk geen film bij nodig is” – Muziekweb

 

Dit concert wordt gepresenteerd i.s.m Amare.

 

 

ENTREE€ 16 (normaal), € 10 (jongeren t/m 26 jaar)

Gegevens

Datum:
do 2 december
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Amare

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 88 00 333
Site:
https://www.amare.nl