Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A musical journey: Mudita – Nature of the Netherlands

do 10 maart - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

De kunst van het samen delen en groeien. Louter genoegen scheppen in het levensgeluk en plezier van de ander. Het levert inspiratierijke voeding op die je keer op keer in staat stelt de wereld met fris gemoed te omhelzen. Mudita zeggen ze in het verre oosten. Een innerlijke natuurbron van oneindige weelde die je altijd kunt aanboren. Uit deze bron put ook het Nederlandse trio Mudita. Levensomarmende muziek die geboren is uit een vloeiende verbintenis van zang, piano en trompet.

*Dit concert is een verplaatsing. Kaartkopers ontvangen automatisch bericht van Amare met informatie.

De ware muzieknatuur van Mudita is niet vast te pinnen op één genre. Het trio kleurt vrijmoedig binnen en buiten de lijntjes, waarbij het vizier vastberaden is gericht op een geheel eigen folkmuziek. Mudita neemt de luisteraar op een klankexpeditie langs warmbloedige, melancholische droomoorden en ongehoorde zijpaden. Soms minimalistisch van toon, dan weer uitbundig en verleidelijk.

Met haar wendbare stemgeluid lokt Sanne Rambags je onvoorwaardelijk het Mudita-reservaat binnen. Rambags’ stemrepertoire is dan ook onweerstaanbaar: tedere woordjes, extatische vocalises en intieme fluisteringen. Eenzelfde onbevangenheid is terug te horen bij haar reiskompanen. Pianist Sjoerd van Eijck gaat direct naar de kern van de muziek en zet de lijnen uit met zijn bezielde, lyrische stijl. Het schilderachtige trompetspel van Koen Smits luistert de klankreis op met hartstochtelijke, vurige toetsen. Stil en respectvol zoeken de drie musici toenadering. Luisteren ze naar elkaar, leren ze van elkaar, voortdurend op weg naar een eigen, buitengewone klanktaal.

Mudita’s poëtische exploratiedrift blijft niet onopgemerkt. Voor het debuutalbum Listen To The Sound Of The Forest (ZenneZ Records; 2018) ontving het trio een van de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen, de Edison en wel in de categorie Jazz World Vocaal/Nationaal.

De diepe, gedeelde passie voor alles dat groeit en bloeit klinkt ook door op het nieuwe album dat begin 2021 is verschenen. Op Nature Of The Netherlands brengt Mudita een persoonlijk eerbetoon aan de onverwachte natuurpareltjes die Nederland herbergt. In 2021 staan de vele Nederlandse natuurparken extra in het zonnetje. Mudita reisde kriskras door het land en bezocht 21 nationale parken. Betoverd door deze indrukwekkende tocht werkte het trio 21 nieuwe stukken uit. In de handen van Mudita krijgt de onontgonnen Nederlandse natuurpracht plotsklaps vleugels.

“De klanken ademen ruimtelijkheid en de minimalistische benadering maakt het makkelijk voor de luisteraar zich in een schilderachtig Hollands landschap te wanen. (…) De plaat klinkt als een kwalitatief hoogstaande soundtrack, waar eigenlijk geen film bij nodig is” – Muziekweb

De serie ‘A musical journey’ wordt gepresenteerd i.s.m Amare.

 

ENTREE€ 16 (normaal), € 10 (jongeren t/m 26 jaar)

Gegevens

Datum:
do 10 maart
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Site:
Tickets

Organisatoren

Projazz
Amare

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 88 00 333
Site:
https://www.amare.nl