Laden Evenementen

« All Evenementen

knimes Acoustic Group – nieuwe datum

vr 24 september - 20:00 za 25 september - 10:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Componist en producer knimes laat zich lastig in één hokje plaatsen. De continue reis, waarbij het experimenteren met ritmes en klanken centraal staat, is van invloed op zijn muzikale richting en daarom niet zelden genre-overstijgend. Een gezonde dosis eigenzinnigheid en de sterke behoefte om te improviseren, vormen samen met zijn vaardigheden als drummer het raamwerk van die verkenningen. Het resultaat is de documentatie van zijn voortdurende muzikale avonturen.

Met zijn nieuwe album ‘Adventures in Improvised Music’ vervult knimes een lang gekoesterde wens om zijn composities op te nemen en uit te brengen op vinyl. Hiervoor startte hij de Acoustic Group, die bestaat uit Jose Minguez op altsaxofoon, Yiannis Marinos op trombone, Ingnacio Santoro op contrabas en hijzelf op drums. Als drummer met een achtergrond in jazz en geïmproviseerde muziek was hij altijd al gefascineerd door akkoordloze trio-opnamen, zoals Sonny Rollins ‘Live At The Village Vanguard’, ‘Spiritual Unity’ van Albert Ayler en Kenny Garretts’ Triology. Hoewel zijn akoestische groep oorspronkelijk als trio begon, leidde de interesse voor het bijzondere geluid van de trombone tot een geslaagd experiment in kwartetbezetting met de opnames in deze samenstelling als natuurlijk vervolg.

Als een fervent vinylverzamelaar, tevens een belangrijke reden voor een release op dit medium, nam knimes in de loop der jaren veel muziek tot zich en werd hij zich steeds bewuster van de belangrijke rol die de sound van oudere jazzopnamen heeft op het genre zelf. Zonder te proberen diezelfde sound te reproduceren, is er speciale aandacht besteed aan het vertalen van dit aspect naar een hedendaagse opname.

DE TICKETVERKOOP VOOR DIT CONCERT START BINNENKORT. 

 

ENTREE

Gegevens

Begin:
vr 24 september - 20:00
Einde:
za 25 september - 10:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon:
0649842548
E-mail:
info@projazz.nl
Site:
https://www.projazz.nl

Locatie

Theater Dakota
Zuidlarenstraat 57
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 326 55 09
Site:
http://www.theaterdakota.nl/