Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

knimes Acoustic Group – WORDT VERPLAATST

vr 9 april - 20:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Concert wordt verplaatst – meer info volgt

Componist en producer knimes laat zich lastig in één hokje plaatsen. De continue reis, waarbij het experimenteren met ritmes en klanken centraal staat, is van invloed op zijn muzikale richting en daarom niet zelden genre-overstijgend. Een gezonde dosis eigenzinnigheid en de sterke behoefte om te improviseren, vormen samen met zijn vaardigheden als drummer het raamwerk van die verkenningen. Het resultaat is de documentatie van zijn voortdurende muzikale avonturen.

Met zijn nieuwe album ‘Adventures in Improvised Music’ vervult knimes een lang gekoesterde wens om zijn composities op te nemen en uit te brengen op vinyl. Hiervoor startte hij de Acoustic Group, die bestaat uit Jose Minguez op altsaxofoon, Yiannis Marinos op trombone, Ingnacio Santoro op contrabas en hijzelf op drums. Als drummer met een achtergrond in jazz en geïmproviseerde muziek was hij altijd al gefascineerd door akkoordloze trio-opnamen, zoals Sonny Rollins ‘Live At The Village Vanguard’, ‘Spiritual Unity’ van Albert Ayler en Kenny Garretts’ Triology. Hoewel zijn akoestische groep oorspronkelijk als trio begon, leidde de interesse voor het bijzondere geluid van de trombone tot een geslaagd experiment in kwartetbezetting met de opnames in deze samenstelling als natuurlijk vervolg.

Als een fervent vinylverzamelaar, tevens een belangrijke reden voor een release op dit medium, nam knimes in de loop der jaren veel muziek tot zich en werd hij zich steeds bewuster van de belangrijke rol die de sound van oudere jazzopnamen heeft op het genre zelf. Zonder te proberen diezelfde sound te reproduceren, is er speciale aandacht besteed aan het vertalen van dit aspect naar een hedendaagse opname.

En nu, een jaar nadat de opnames plaatsvonden, komt het album op 9 april uit tijdens een releaseconcert in het Haagse Theater Dakota in samenwerking met ProJazz.

ENTREE

Gegevens

Datum:
vr 9 april
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon:
0649842548
E-mail:
info@projazz.nl
Site:
https://www.projazz.nl

Locatie

Theater Dakota
Zuidlarenstraat 57
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 326 55 09
Site:
http://www.theaterdakota.nl/