Laden Evenementen

« All Evenementen

Kika Sprangers Large Ensemble (cd presentatie)

za 28 september 2019 - 19:00 zo 29 september 2019 - 04:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Saxofoniste Kika Sprangers presenteert in het Koorenhuis haar nieuwe album Human Traits. Een reeks persoonlijke portretten, muzikaal vertolkt door haar Large Ensemble. De spanning tussen onderlinge verbondenheid en verwijdering is een belangrijk thema. ‘Je kan je met ieder ander verbinden, zolang je diegene maar durft aan te kijken’, aldus Kika.

Met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid raakt Sprangers haar publiek. Muzikaal uit ze zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën de boventoon voeren. De saxofoniste werkte samen met onder meer het Metropole Orkest en Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse.

Op dit moment legt Sprangers haar focus op haar kwintet en Large Ensemble, een uitbreiding van haar kwintet met de drie zangeressen Sanne Rambags, Anna Serierse en Marit van der Lei en een unieke vierkoppige blazerssectie, waarmee ze dit jaar haar debuutalbum Human Traits opneemt.

Voor haar debuutalbum werkt Kika samen met portret fotografe en vormgever Karen van Gilst. Zij heeft de door Kika muzikaal vertolkte personages geportretteerd. Van Gilst exposeert voorafgaand en na afloop van het concert in de foyer en ondersteund de muziek tijdens het concert met visuals. Het geheel vormt een bijzondere interdisciplinaire ervaring die je wakker schudt en op indringende wijze laat kennis maken met de karakters.

“Gloedvol spel waarin melodie, harmonie en hartstocht Sprangers tot het uiterste drijven” (Jazzenzo)

“Sprangers maakt op de vrijdag van het North Sea Jazz Festival alle beloftes waar met een geweldige set waarbij de zaal te klein was voor al het publiek.” (Terugblik North Sea Jazz, Jazzism)

Bezetting:
Soprano and alto saxophone – Kika Sprangers
Flute – Remigijus KazukauskasK
Trumpet – Koen Smits
French horn – Robert-Jan Looysen
Bass clarinet – Emilio Tritto
Vocals – Anna Serierse, Sanne Rambags, Marit van der Lei
Piano and wurlitzer – Koen Schalkwijk
Double bass – Alessandro Fongaro
Drums – Willem Romers

(foto: vGilst)

Programma:

19:00 Aanvang Diner

19:15 Jong jazztalent (Foyer)

20:30 uur: Kika Sprangers Large Ensemble (Grote Zaal)

21:45 uur: After-party ft. DJ Miss Angel (foyer)

Dinner & Jazz Voorafgaand aan het concert in de Grote Zaal wordt om 19:00 uur een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is online een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma.

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: Tickets € 8,- (alleen aan de kassa, op vertoon van de pas); combiticket dinner & jazz  (inclusief drankje): € 20,-.

Reserveer uw combiticket Voor een combiticket dient u in alle gevallen uw maaltijd tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert te bevestigen via info@projazz.nl. In de mail s.v.p. naam, achternaam en telefoonnummer vermelden. Geef ook aan of uw voorkeur uitgaat naar vlees of vegetarisch. Bij de maaltijd is een drankje naar keuze inbegrepen. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.

KASSA OPEN: 18:45 

Dit concert maakt deel uit van “ProJazz in het Koorenhuis”: Een serie met avondvullende programma’s èn de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.

Gegevens

Begin:
za 28 september 2019 - 19:00
Einde:
zo 29 september 2019 - 04:00
Evenement Categorie:
TICKETS
Entree: € 14 (online) € 26 dinner & jazz (alleen online, inclusief 1 drankje), € 16 (kassa), € 8 (Ooievaarspas/studentenpas)

Locatie

In het Koorenhuis
Prinsegracht 27 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
06-49842548 (ProJazz)

Organisator

Projazz
Telefoon:
0619258011
E-mail:
info@projazz.nl
Website:
http://www.projazz.nl
%d bloggers liken dit: