Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kamasi Washington

di 29 mei 2018 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Kamasi Washington is als componist, bandleider en producer ondertussen niet meer weg te denken uit de jazz. Binnen enkele jaren wist hij te overtuigen met een nieuwe benadering van jazz en zijn herkenbaar schurend saxgeluid. Om te beginnen bracht hij in 2015 zijn album The Epic uit op Brainfeeder (het label van Flying Lotus). Een album dat vol enthousiasme ontvangen werd door zowel pers als publiek. Door jazz te mengen met invloeden uit de hip hop, klassiek en R&B muziek weet hij ook een jonger en zeer divers publiek te bereiken.

Naast het uitbrengen van zijn eigen muziek is hij ook veelgevraagd bij andere artiesten. Zo werkte hij samen met Kendrick Lamar (To Pimp a Butterfly), John Legend (Darkness and Light), Run the Jewels (Thursday in the Danger Room) en Ibeyi (Deathless).
Het album The Epic werd bekroond met lovende kritieken en won talloze ‘best of’-prijzen, waaronder ‘The inaugural American Music Prize’ en het Gilles Peterson Worldwide-album van het jaar (2016). Na het fel bejubelde The Epic komt de Amerikaanse saxofonist in 2017 met de zes tracks tellende EP Harmony Of Difference. Het Belgische De Morgen zegt hierover: “Deze zesdelige suite grossiert in kosmische bigbandjazz zoals die waarmee de saxofonist triomfeerde op het drie uur durende The Epic, het album dat hem twee jaar geleden wereldroem schonk – niet alleen in jazzmiddens, maar ook in indiekringen.

Leuk om te weten is dat de EP “Harmony of Difference” voortkomt uit een stand-alone multimedia-installatie die gepresenteerd werd tijdens de prestigieuze Biënnale 2017 in het Whitney Museum of American Art in New York City. En waar Written in Music mooi op aansluit met: “Deze Harmony Of Difference EP maakt ons in ieder geval nu al benieuwd naar de opvolger.”

Zijn aantrekkingskracht blijft groeien bij zowel jong en oud en van zeer pure jazzliefhebber tot festivalbezoeker. Zo heeft hij tourstops op prominente festivals zoals Coachella, Glastonbury, Fuji Rock, Bonnaroo en Primavera. En we kijken natuurlijk reikhalzend uit naar zijn tweede album dat in 2018 zal verschijnen.

“Het resultaat is een meesterwerk. Een krankzinnig rijk album, waarop je Jazz met hoofdletters en uitroeptekens schrijft en waarop iedere seconde iets nieuws of onverwachts lijkt te gebeuren, of dat nou complexe strijkersarrangementen, krankzinnige solo’s of prachtig gelaagde koorlijnen zijn.” (OOR)

 

ENTREE€ 33,50/31,00 (Vriendenprijs Paard/CJP), incl. € 2,50 servicekosten

Gegevens

Datum:
di 29 mei 2018
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon:
0649842548
E-mail:
info@projazz.nl
Site:
https://www.projazz.nl

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 750 34 34
Site:
www.paard.nl