Laden Evenementen

« All Evenementen

Evenement Navigatie

  • Dit evenement is voorbij.

Joris Roelofs, Reinier Baas & Bram De Looze

vr 8 juni 2018 - 19:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

foto credits: Alexander Popelier, Krijn van Noordwijk, Gemma Kessels

Basklarinettist Joris Roelofs, gitarist Reinier Baas en pianist Bram De Looze: Drie van de fijnste jonge musici uit de top van de Nederlandse en Belgische jazz-scene die het avontuur niet schuwen. Vanavond staan zij voor het eerst samen op één podium!

Joris Roelofs speelt saxofoons, klarinet en basklarinet. Al op zestienjarige leeftijd trad hij op met het Orkest van het Oosten. Ook was hij solist bij het Jazz Orchestra of The Concertgebouw. In 2007 studeerde hij af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam en in 2008 verhuisde hij naar New York. Roelofs won diverse prijzen waaronder de prestigieuze Deloitte Jazz Award. Hij trad op met veel bekende namen uit binnen- en buitenland, waaronder Jesse van Ruller, Christina Branco, James Carter en Brad Mehldau. Sinds 2011 vormt hij een eigen Trio met bassist Matt Penman en drummer Ted Poor.

Gitarist en componist Reinier Baas is één van de belangrijkste aanjagers van een nieuwe lichting Nederlandse jazzmusici. Als bandleider staat hij sinds 2010 aan het hoofd van ‘The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble’. Het tweede album Mostly Improvised Instrumental Indie Music werd in 2013 bekroond met een Edison. In opdracht van het North Sea Jazz Festival 2015, schreef Baas een suite “Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix”, waarmee hij langs diverse podia toerde.

De Belgische pianist Bram De Looze studeerde in 2011 af aan het Lemmensinstituut. Vervolgens studeerde hij een jaar in New York aan de New School For Jazz and Contemporary Music. Met drummer Lander Gyselinck en bassiste Anneleen Boehme richtte hij in 2007 het LABtrio op,Met dit trio won hij diverse prijzen. Het eerste album Fluxus werd uitgebracht in 2013. Met bassist Jos Machtel en drummer Matthias De Waele, bracht hij eveneens in 2013 het album Foster Treasures uit. Eind 2014 lanceerde De Looze het septet Septych dat in 2015 het eerste album uitbracht.In New York speelt De Looze bij het Dre Hocevar Trio.

Joris Roelofs (basklarinet), Reinier Baas (gitaar), Bram De Looze (piano)

Programma:

19:00 Aanvang Diner

19:15 Jong jazztalent: Victor Oller Trio (Foyer)

20:30 uur: Joris Roelofs, Reinier Baas & Bram De Looze (Grote Zaal)

21:45 uur: After-party ft. DJ Jazz Min Lau (foyer)

Dinner & Jazz
Voorafgaand aan het concert in de Grote Zaal wordt om 19:00 uur een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma. Er is keuze uit vlees of vegetarisch. Bij de maaltijd is ook een drankje naar keuze inbegrepen.

Jazztalent (voorprogramma)
Victor Oller Trio: Victor Oller – piano, Andreas Schmitz, contrabas, Andrea Niccolai, drums (spelen eigen werk en standards)

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders:
tickets aan de kassa € 8,-, op vertoon van de pas ; combiticket dinner & jazz  (inclusief drankje): € 19,-. Voor een combiticket kan tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert gereserveerd worden via info@projazz.nl. In de mail s.v.p. naam, achternaam, telefoonnummer en pasnummer vermelden. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.

Dit concert maakt deel uit van de serie “ProJazz in het Koorenhuis”. Een serie met avondvullende programma’s èn de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.

ENTREETICKETS ALLEEN NOG AAN DE ZAAL € 16,- studentenpas/Ooievaarspas € 8,-

Gegevens

Datum:
vr 8 juni 2018
Tijd:
19:00
Evenement Categorie:
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon:
0649842548
E-mail:
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

In het Koorenhuis
Prinsegracht 27
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
06-49842548 (ProJazz)