Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joost Lijbaart ‘Free’ ft. Wolfert Brederode & Kika Sprangers + after-party met DJ Jazz Min Lau

za 25 september - 21:15

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Het is een droom die uitkomt voor slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart: zijn eerste solo album. Naast de drums bespeelt deze alleskunner op ‘Free’ ook alle andere instrumenten zelf. Je hoort veel gestemde percussie, zoals glockenspiel, buisklokken en vibrafoon, maar ook Afrikaanse en Aziatische percussie, waaronder odaiko drums, anklung en balafon. De muziek is voor een solo slagwerk album opvallend toegankelijk en melodieus. 

Lijbaart gaat op dit uiterst persoonlijke album de dialoog met zichzelf aan: ‘Free’ is een reis naar ‘binnen’ geworden. Daar vond Lijbaart de wereld in zichzelf, zijn muzikale invloeden maar ook persoonlijke reflecties speelden een belangrijke rol bij het maken van het album.

Joost Lijbaart maakt sinds 1996 vast onderdeel uit van het Yuri Honing Trio. Daarnaast speelt hij in tal van eigen projecten, zoals een duo met pianist Wolfert Brederode en een trio met vocalist Sanne Rambags en gitarist Bram Stadhouders. Hun laatste album Trinity werd in 2020 genomineerd voor de Edison Jazz Vocaal Nationaal.

Voor de albumpresentatie in Den Haag neemt Lijbaart twee speciale gastmusici mee: Wolfert Brederode en Kika Sprangers

“Het is een zorgvuldig lijnenspel waarmee Lijbaart de luisteraar steeds meer in vervoering brengt. Prachtplaat.” (Gijsbert Kamer, de Volkskrant). 

Line-up: Joost Lijbaart – drums, percussie,  balafoon; Wolfert Brederode – piano,  harmonium, gongs, percussie, glockenspiel; Kika Sprangers – alt en soporaan saxofoon, glockenspiel, percussie, gongs, flute.

Informatie voor studenten: Reserveer je kortingticket(s) via mail info@projazz. Je kan met je pasje je kortingticket(s) afhalen tot 30 minuten voor aanvang van het concert.

Info Covid-19 beleid Koorenhuis

TICKETS ALLEEN NOG AAN DE ZAAL. KASSA OPEN: 20:15 UUR

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.

ENTREE€ 16 (normaal) / € 8 (student/ooievaarspas)

Gegevens

Datum:
za 25 september
Tijd:
21:15
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon:
0649842548
E-mail:
info@projazz.nl
Site:
https://www.projazz.nl

Locatie

In het Koorenhuis
Prinsegracht 27
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
06-49842548 (ProJazz)