Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

jeroen van vliet & mete erker – pluis

vr 20 september 2019 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

 

 

 

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet vierden dit voorjaar de release van hun nieuwe duo-album PLUIS. Dit album is het resultaat van dertig jaar intensief samenspel, en kenmerkt zich door spannende improvisaties en mooie liedjes. PLUIS is zacht, klein en kwetsbaar. Maar ook ruis en restjes, tussen de kieren, kriebel in je neus. Open en verstopt. Dicht op de huid, onder de huid en in je navel. De muziek van Mete Erker & Jeroen van Vliet is beeldend en poëtisch. Soms is ze wrang, maar nooit vanuit donkerte. Schoonheid voert de boventoon, en verstopt in de binnenstemmen zit de tegenkleur.

Mete Erker & Jeroen van Vliet delen in 2019 dertig jaar het podium. Het begon allemaal in 1989 met het Erker Kwartet. Het enige bewijs van die eerste ontmoeting is een old school cassettebandje. Sindsdien werkten ze samen in een ongelooflijke hoeveelheid en verscheidenheid aan projecten: van het album Hommage van Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku, de voorstelling Sparring Partners van Connie Janssen, tot het in 2015 door Mete geïnitieerde project Near East Up North met het vermaarde ensemble Asko Schönberg en kemençe virtuoos Derya Türkan.
Ook speelden ze in al die jaren veel als duo, met als hoogtepunten het concert in Teatro Municipal in La Paz, Bolivia en de release van hun duo-album Unseen Land, met composities geïnspireerd op het werk van kunstenaar Mattie Schilders.

In 2014 won Jeroen van Vliet de prestigieuze Boy Edgar Prijs. In 2016 bracht het duo het album Linden uit met de Zwitserse zangeres Kristina Fuchs. Met Estafest -een improvisatie collectief met violist Oene van Geel en gitarist Anton Goudsmit- namen ze in hetzelfde jaar voor het toonaangevende label BMC in Budapest hun derde album op, gevolgd door een uitgebreide tour in 2017.

Erker en van Vliet behoren tot de fijnste improviserende duo’s van Nederland’ – Volkskrant

Mete Erker – saxofoon
Jeroen van Vliet – piano

www.mete.nl
www.jeroenvanvliet.com

Foto: Jitske Schols

 

ENTREE€ 14,- VANAF 19:00 UUR TICKETS ALLEEN NOG AAN DE ZAAL VERKRIJGBAAR!

Gegevens

Datum:
vr 20 september 2019
Tijd:
20:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
Tickets