Laden Evenementen

« All Evenementen

Jasper Blom Quartet met Bert Joris & Nils Wogram – polyphony

za 15 december 2018 - 19:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Eind 2018 presenteert het Jasper Blom Quartet onder de titel Polyphony en More Polyphony (Whirlwind Recordings) twee live-albums die de samenwerkingen documenteren met gastsolisten Nils Wogram en Bert Joris. Vanavond in het Koorenhuis een dubbelconcert met beide gastsolisten. De albums hebben als thema polyfonie: gecomponeerde meerstemmigheid; er klinken meerdere melodieën tegelijkertijd. Ze verwijzen naar de inspiratie voor dit dubbelalbum: het gebruik van vroege polyfonie door Vlaamse, Nederlandse en Duitse componisten, tussen de veertiende en zestiende eeuw.

De Duitse trombonist Nils Wogram staat bekend om zijn uitmuntend en virtuoos trombonespel. Hij kan hoog klinken als een trompet en laag als een didgeridoo. De Belgische trompettist Bert Joris is een van de belangrijkste jazztrompettisten van Europa. Als begenadigd instrumentalist, productief componist en arrangeur en ook als bandleider is hij een opvallende verschijning in de jazzscene. Zijn activiteiten als jazzdocent strekken zich uit over heel Europa.

Het all-star Quartet van Jasper Blom heeft inmiddels vier albums uitgebracht. Bloms composities bieden een elektro-jazz-cocktail van stijlinvloeden met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funkgrooves en jazzswing.

BEZETTING: Jasper Blom – tenorsax; Jesse van Ruller – gitaar; Frans van der Hoeven – bas; Martijn Vink – drums
Speciale gasten: Bert Joris – trompet; Nils Wogram – trombone

Programma:
19:00 Aanvang Diner
19:15 Jong jazztalent (Foyer)
20:30 Jasper Blom Quartet & Bert Joris (Grote Zaal)
21:15 pauze
21:30:Jasper Blom Quartet & Nils Wogram (Grote zaal)
22:15 uur: After-party (foyer)

Dinner & Jazz
Voorafgaand aan het concert in de Grote Zaal wordt om 19:00 uur een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma. Het ticket is inclusief 1 drankje. Voor het combiticket kan tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert gereserveerd worden via info@projazz.nl. In de mail s.v.p. naam, achternaam, telefoonnummer en pasnummer vermelden. Geef ook voorkeur aan: vlees of vegetarisch. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.
Studentenpas-/Ooievaarspashouders krijgen korting (zie de ticketbutton), dit kan alleen via de kassa op de avond zelf en op vertoon van de pas.

Dit concert maakt deel uit van de serie “ProJazz in het Koorenhuis”. Een serie met avondvullende programma’s èn de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.

Locatie: In het Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag

 

Gegevens

Datum:
za 15 december 2018
Tijd:
19:00
Evenement Categorie:
TICKETS
Entree: € 16 (online), dinner & jazz € 28 (alleen online, inclusief 1 drankje), € 18 (kassa), € 9 (Ooievaarspas/studentenpas-aan de kassa)

Locatie

In het Koorenhuis
Prinsegracht 27 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
06-49842548 (ProJazz)

Organisator

Projazz
Telefoon:
0619258011
E-mail:
info@projazz.nl
Website:
http://www.projazz.nl
%d bloggers liken dit: