Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Festival Grand Bazaar – Selim Dogru, reART Ensemble en solisten

vr 6 december 2019 - 20:15 za 7 december 2019 - 03:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

‘Grand Bazaar’ in Istanbul is een van de grootste overdekte markten ter wereld. Selim Dogru maakte speciaal voor Den Haag een compositie die de ritmes, de melodieën en vooral de spirit van deze plek vertolkt. Hij put uit Turkse muziek zoals volksmuziek, klassiek, filmmuziek, operette, musical, pop, Turkse Tango en jazz. Dogru gaat van Ottomaanse muziek tot Turkse én Nederlandse pop van nu, combineert tijdloze liederen en instrumentale stukken met nieuw eigen werk.

Op vrijdag is er in de Nieuwe Kerk overal iets te doen. In de ene hoek vind je een ‘markt’ met operazangers, in de kelder wordt je verrast door een orkest van blazers. Bij het orgel vinden kleine concertjes plaats. En daar tussenin schittert Selim Dogru met het reART ensemble tussen verschillende artiesten. Als bezoeker heb je het idee rond te lopen op een echte Turkse Bazaar.

 

 

 

 

 

Alle stukken worden toegelicht met verhalen, anekdotes en gedichten. Dit maakt de rijke Turkse muziekcultuur toegankelijk voor iedereen. Selim Dogru, artistiek leider van reART Ensemble, speelt even graag voor de koning als voor de kapper en componeert zowel voor symfonieorkest als voor zigeunerorkest. Hij is artist in residence op het gloednieuwe festival Grand Bazaar. i.s.m Yunus Emre Institute.

Festival ‘Grand Bazaar’ is een nieuw vierdaags festival waarin de Turkse cultuur vanuit verschillende kunstdisciplines wordt belicht. Van vrijdag 6 t/m ma 9 december wordt u meegenomen op een muzikale- en theatrale reis waarin dit prachtige land en haar cultuur centraal staat.

Artististieke leiding en composities: Selim Doğru
Zang: Aylin Sezer, Ezgi Köroğlu en Sinan Vural
reART Ensemble: Sinan Arat: ney en dwarsfluit – Emma Breedveld: viool – Alper Kekeç: percussie – Ardashes Agoshian: contrabas en orgel – Selim Doğru: piano
Jonge Blazers Nederland, o.l.v. Nico Schippers

Dit festival is tot stand gekomen i.s.m. het Zuiderstrandtheater

Gegevens

Begin:
vr 6 december 2019 - 20:15
Einde:
za 7 december 2019 - 03:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
<a class="my-button-class" href="https://www.zuiderstrandtheater.nl/voorstellingen/5077/Festival_Grand_Bazaar/Selim_Dogru_reART_Ensemble_en_solisten/ " target="_blank">TICKETS <i class="fa fa-arrow-circle-right" aria-hidden="true"></i> </a>
Entree: Normaal € 18,-, Uitpas € 15,50; Jongeren tot 27 jaar € 10,-; vroegboekkorting (t/m 15 september)

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
070 88 00 333
Website:
https://www.zuiderstrandtheater.nl/home

Organisator

Projazz
Telefoon:
0619258011
E-mail:
info@projazz.nl
Website:
http://www.projazz.nl
%d bloggers liken dit: