Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Festival Grand Bazaar – Selim Dogru, reART Ensemble en solisten

vr 6 december 2019 - 20:15 za 7 december 2019 - 03:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

‘Grand Bazaar’ in Istanbul is een van de grootste overdekte markten ter wereld. Selim Dogru maakte speciaal voor Den Haag een compositie die de ritmes, de melodieën en vooral de spirit van deze plek vertolkt. Hij put uit Turkse muziek zoals volksmuziek, klassiek, filmmuziek, operette, musical, pop, Turkse Tango en jazz. Dogru gaat van Ottomaanse muziek tot Turkse én Nederlandse pop van nu, combineert tijdloze liederen en instrumentale stukken met nieuw eigen werk.

Op vrijdag is er in de Nieuwe Kerk overal iets te doen. In de ene hoek vind je een ‘markt’ met operazangers, in de kelder wordt je verrast door een orkest van blazers. Bij het orgel vinden kleine concertjes plaats. En daar tussenin schittert Selim Dogru met het reART ensemble tussen verschillende artiesten. Als bezoeker heb je het idee rond te lopen op een echte Turkse Bazaar.

 

 

 

 

 

Alle stukken worden toegelicht met verhalen, anekdotes en gedichten. Dit maakt de rijke Turkse muziekcultuur toegankelijk voor iedereen. Selim Dogru, artistiek leider van reART Ensemble, speelt even graag voor de koning als voor de kapper en componeert zowel voor symfonieorkest als voor zigeunerorkest. Hij is artist in residence op het gloednieuwe festival Grand Bazaar. i.s.m Yunus Emre Institute.

Festival ‘Grand Bazaar’ is een nieuw vierdaags festival waarin de Turkse cultuur vanuit verschillende kunstdisciplines wordt belicht. Van vrijdag 6 t/m ma 9 december wordt u meegenomen op een muzikale- en theatrale reis waarin dit prachtige land en haar cultuur centraal staat.

Artististieke leiding en composities: Selim Doğru
Zang: Aylin Sezer, Ezgi Köroğlu en Sinan Vural
reART Ensemble: Sinan Arat: ney en dwarsfluit – Emma Breedveld: viool – Alper Kekeç: percussie – Ardashes Agoshian: contrabas en orgel – Selim Doğru: piano
Jonge Blazers Nederland, o.l.v. Nico Schippers

Dit festival is tot stand gekomen i.s.m. het Zuiderstrandtheater

Gegevens

Begin:
vr 6 december 2019 - 20:15
Einde:
za 7 december 2019 - 03:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
TICKETS
Entree: Normaal € 18,-, Uitpas € 15,50; Jongeren tot 27 jaar € 10,-; vroegboekkorting (t/m 15 september)

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
070 88 00 333
Website:
https://www.zuiderstrandtheater.nl/home

Organisator

Projazz
Telefoon:
0619258011
E-mail:
info@projazz.nl
Website:
http://www.projazz.nl

Alle concerten tot en met 1 juni afgelast

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen, festivals en concerten in heel Nederland tot 1 juni.
Concerten die in die periode bij ProJazz gepland staan worden zoveel mogelijk verplaatst. Bij het verplaatsen van concerten blijven tickets geldig voor de nieuwe datum. Over de mogelijkheid om bij afgelaste concerten je geld van je reeds gekochte ticket terug te krijgen, volgt later meer informatie. Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen. We proberen deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden, zodat we straks allemaal weer van prachtige live muziek kunnen genieten zoals we dat gewend zijn. We vragen je om ons wat tijd te geven om zaken in goede banen te leiden.

Bedankt voor jullie begrip!
Het ProJazz team

%d bloggers liken dit: