Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ESTAFEST 100 JAAR TOUR! +SANNE RAMBAGS

vr 8 maart 2019 - 19:00 za 9 maart 2019 - 04:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

In 2109 bestaat Estafest 100 jaar. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar waardige opvolgers. Estafest nodigt deze tour elk concert een andere speciale gast uit: soms een Nederlands talent uit de stad waar ze spelen, soms een internationale gast. Deze gasten zijn van zeer divers pluimage, maar hebben in hun spel één ding gemeen: een voor Estafest kenmerkende combinatie van poëzie en prettige waanzin.

Voor dit concert In het Koorenhuis is Sanne Rambags de special guest. ‘Een zangeres die nergens bang voor is.’ (JazzNu)

Estafest! Vier eigenzinnige improvisatoren in een zeer ongewone kamermuziek bezetting van altviool, electrische gitaar, piano en rieten.
In 2009 nam het kwartet hun eerste album Estafest Live op. Vanaf 2012 wonnen drie van de vier leden achtereenvolgens de prestigieuze Boy Edgar Prijs. In 2014 kwam het tweede album Eno Supo uit, gevolgd door een Edisonnominatie. Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead volgde een serie buitenlandse concerten, zoals op het London Jazz Festival. Het viertal werd opgemerkt door het prestigieuze label BMC records uit Budapest. Daar nam Estafest hun derde album op. Bayachrimae werd in 2017 wereldwijd uitgebracht en gepresenteerd op het North Sea Jazzfestival.

De Volkskrant over Estafest’ laatste album: “Het akoestische Bayachrimae bevat een zeldzame hoeveelheid muzikale ideeën die allemaal even origineel worden uitgewerkt.”

Jazzenzo over Eno Supo: “onstuitbare ideeëndrang…en ook hoe prachtig de klankkleuren van de instrumenten de unieke sfeer van Estafest’s muziek bepalen.

NRC over Estafest Live: “Gekmakend, hoe ieder steeds weer op de proppen komt met nieuwe elementen en het geen minuut inzakt.”

Estafest: Anton Goudsmit: gitaar; Oene van Geel: altviool en cajon; Mete Erker: saxofoon;
Jeroen van Vliet: piano

www.estafest.com

Programma:

19:00 Aanvang diner

19:15 Jong jazztalent (Foyer)

20:30 Estafest 100 jaar + special guest (Grote Zaal)

21:45 After-party met DJ Jazz Min Lau (foyer)

Dinner & Jazz Voorafgaand aan het concert in de Grote Zaal wordt om 19:00 uur een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma. Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders: Tickets aan de kassa € 8,-, op vertoon van de pas ; combiticket dinner & jazz  (inclusief drankje): € 20,-.
Reserveer uw combiticket: Voor een combiticket dient u uw maaltijd tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert te bevestigen via info@projazz.nl. In de mail s.v.p. naam, achternaam en telefoonnummer vermelden. Geef ook aan of uw voorkeur uitgaat naar vlees of vegetarisch. Bij de maaltijd is een drankje naar keuze inbegrepen. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.

KASSA OPEN: 18:45 UUR

Dit concert maakt deel uit van de serie “ProJazz in het Koorenhuis”. Een serie met avondvullende programma’s èn de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer.

Vrije Geluiden Vredenburg:

Live @ North Sea Jazz 2017:

Vrije Geluiden BIMhuis:

 

 

ENTREETickets alleen nog aan de deur. € 16, Ooievaarspas/ studentenpas € 8

Gegevens

Begin:
vr 8 maart 2019 - 19:00
Einde:
za 9 maart 2019 - 04:00
Site:
Tickets

Organisator

Projazz
Telefoon
0649842548
E-mail
info@projazz.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Koorenhuis
Prinsegracht 27
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon
06-49842548 (ProJazz)