Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ECM Artists in Concert: Craig Taborn Quartet

do 10 mei 2018 - 19:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Pianist Craig Taborn wordt gelauwerd als ‘visionair van de huidige jazzgeneratie’ (Downbeat) vanwege zijn intrigerende spel waarin invloeden te horen zijn van zowel jazz als hedendaagse klassieke en elektronische muziek. In zijn nieuwe band speelt Taborn met al even baanbrekende musici uit de Amerikaanse avant-garde: saxofonist/klarinettist Chris Speed, bassist Chris Lightcap en drummer Dave King (bekend van The Bad Plus).

Dynamisch, bezield, spookachtig met akoestische en elektrische klanken balancerend tussen groove en melodie: zo karakteriseert het gerenommeerde ECM label het eerste album van het Craig Taborn Quartet, getiteld Daylight Ghosts.

The Guardian over Taborn’s kwartet en album: “Only players with deep jazz insights and wide musical references could have made this fine album.”

Programma

19:00 Diner aanvang

19:15 Wheelbook Combo (Foyer)

20:30 Craig Taborn Quartet (Grote Zaal)

21:45 After-party ft. DJ Jazz Min Lau (Foyer)

Dinner & Jazz
Dit concert wordt gepresenteerd i.s.m. het Paard en maakt deel uit van de serie “ProJazz In het Koorenhuis”. Een serie met avondvullende programma’s èn de mogelijkheid om vooraf een hapje te eten in de foyer. Vanaf 19:00 uur wordt een speciale jazz maaltijd geserveerd in de foyer. Hiervoor is een combiticket te koop via onderstaande ticketbutton. Dit ticket is ook meteen het toegangsbewijs voor het programma. Er is keuze uit vlees of vegetarisch. Bij de maaltijd is ook een drankje naar keuze inbegrepen.

Jong Jazztalent (voorprogramma)
The Wheelbook combo:
Nano Pelaez Alonso – vibrafoon, HuiSeon Choi – piano, Wolfgang de Backer – contrabas, Nitin Parree – drums
(vnl. stukken van Kenny Wheeler verder John Abercrombie, Steve Swallow).

Informatie voor Studentenpas-/Ooievaarspashouders:

tickets aan de kassa € 9,-, op vertoon van de pas ; combiticket dinner & jazz  (inclusief drankje): € 20,-. Voor een combiticket kan tot uiterlijk 2 dagen vóór het concert gereserveerd worden via info@projazz.nl. In de mail s.v.p. naam, achternaam, telefoonnummer en pasnummer vermelden. De reservering is pas definitief nadat deze per email door ons is bevestigd.

Gegevens

Datum:
do 10 mei 2018
Tijd:
19:00
Evenement Categorieën:
, ,
<a class="my-button-class" href="https://www.ticketkantoor.nl/shop/craigtaborn " target="_blank">TICKETS <i class="fa fa-arrow-circle-right" aria-hidden="true"></i> </a>
TICKETS ALLEEN NOG AAN DE ZAAL € 18,- (normale prijs), Studentenpas/Ooievaarspas € 9,-

Locatie

In het Koorenhuis
Prinsegracht 27 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
06-49842548 (ProJazz)

Organisator

Projazz
Telefoon:
0619258011
E-mail:
info@projazz.nl
Website:
http://www.projazz.nl
%d bloggers liken dit: