Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BUMA BOY EDGAR PRIJS TOURNEE: Jasper van ’t Hof BE Reunion Fusion Quintet ft. Philip Catherine

vr 18 oktober 2019 - 20:30

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Toetsenist Jasper van ’t Hof heeft gespeeld in talloze samenstellingen, met vele nationaliteiten. Tot op de dag van vandaag is hij veelvuldig te zien en beluisteren op buitenlandse podia en ook in Nederland treedt hij de laatste jaren steeds meer op in verschillende bezettingen. Van ‘t Hof is een virtuoos toetsenist en een van de meest actieve jazzmusici van Europa. Hij schreef meer dan vijfhonderd composities en bracht 78 cd’s uit. Hij werd meermaals uitgeroepen tot beste jazzpianist van Europa (in gerenommeerde buitenlandse tijdschriften Down Beat/VS, Melody Maker/UK en Jazz Podium/DU). In Nederland is hij eerder onderscheiden met een Edison en Bird Award. In 2018 werd hier de Buma Boy Edgar Prijs aan toegevoegd, de belangrijkste nationale prijs op het gebied van jazz- en geïmproviseerde muziek.

In de Nieuwe Kerk komt van ’t Hof met een knallende fusionband met daarin niemand minder dan een van de beste en meest bekende Belgische gitaristen Philip Catherine.

Van ’t Hof heeft talloze uren met deze musici gewerkt en tijdens tournees alles met hun meegemaakt. Wat er volgt is een muzikale ontlading van formaat: de zaal van het Bimhuis lijkt even te klein. Het explosieve slagwerk, de uitbundig zingende gitaar, het krachtige toetsenwerk en de spirituele saxofoon hebben een impact die het Amsterdamse podium ver overstijgt. ” (Cyriel Pluimakers, Jazzenzo)

Bezetting: Jasper van ’t Hof (piano), Philip Catherine (gitaar), Paul Heller (saxen), Stefan Lievestro (bas), Aldo Romano (drums)

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. het Zuiderstrandtheater.

Locatie

Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
070 88 00 333
Website:
https://www.zuiderstrandtheater.nl/home

Organisatoren

Projazz
Zuiderstrandtheater
%d bloggers liken dit: