Laden Evenementen

« All Evenementen

Alfredo Rodríguez & Pedrito Martinez – geannuleerd

wo 15 april 2020 - 20:00 do 16 april 2020 - 04:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Presented by Mondriaan Jazz in samenwerking met ProJazz.

– CONCERT GEANNULEERD IN VERBAND MET CORONAVIRUS – Heb je al geboekt? Wacht dan nadere informatie af. ///// Apart van elkaar zijn Alfredo Rodríguez en Pedrito Martinez grootheden in de Cubaanse muziek. Samen maken ze intense, intieme nummers waarbij geest noch lichaam lang stil kan zitten.  Hun album ‘Duologue’ (2019) barst van de rijke Cubaanse composities, geworteld in de West-Afrikaanse muzikale traditie. Op 15 april 2020 zal de Kleine Zaal gevuld worden met de virtuoze muziek van dit bijzondere duo.

Alfredo Rodríguez was als kind al idolaat van muziek en het allerliefst wilde hij drummer worden. Maar om op het conservatorium toegelaten te worden, koos hij toch voor de piano. Een goede keuze, want de Cubaan ontwikkelde zich al op jonge leeftijd tot een elegante, maar ook explosieve virtuoze pianist en behoorde al snel tot de besten van zijn generatie. Een uitnodiging voor het prestigieuze jazzfestival in Montreux, waar hij Quincy Jones ontmoet, blijkt zijn doorbraak. In de afgelopen jaren bracht hij vijf ijzersterke albums uit, waarvan de laatste in duo met Pedrito Martinez.

Pedrito Martinez is geboren en opgegroeid in Havana. Martinez begon voor zijn tienerjaren professioneel op te treden met lokale legendes als percussionist Tata Güines, evenals het folkloristische ensemble Los Muñequitos de Matanzas. Sinds hij in 1998 naar New York is verhuisd, heeft hij de percussie- en jazzwereld veroverd. Martinez werkte onder andere samen met het Yerba Buena-collectief, Claudia Acuña, Mark Weinstein, Brian Lynch en heeft zijn eigen combo, The Pedrito Martinez Group. Voor de zijn eigen combo ontving hij in 2013 een Grammy-nominatie.

Photocredits Anna Webber

Gegevens

Begin:
wo 15 april 2020 - 20:00
Einde:
do 16 april 2020 - 04:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
TICKETS
Entree € 25,- (incl. €2,50 servicekosten)

Locatie

Paard
Prinsegracht 12 Den Haag,+ Google Maps
Telefoon:
070 750 34 34
Website:
www.paard.nl

Organisatoren

Projazz
Paard
Mondriaan Jazz

Alle concerten tot en met 1 juni afgelast

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen, festivals en concerten in heel Nederland tot 1 juni.
Concerten die in die periode bij ProJazz gepland staan worden zoveel mogelijk verplaatst. Bij het verplaatsen van concerten blijven tickets geldig voor de nieuwe datum. Over de mogelijkheid om bij afgelaste concerten je geld van je reeds gekochte ticket terug te krijgen, volgt later meer informatie. Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen. We proberen deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden, zodat we straks allemaal weer van prachtige live muziek kunnen genieten zoals we dat gewend zijn. We vragen je om ons wat tijd te geven om zaken in goede banen te leiden.

Bedankt voor jullie begrip!
Het ProJazz team

%d bloggers liken dit: