Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ALEXANDER – METHODS TO MADNESS ALBUM PRESENTATIE – Livestream

do 29 april - 21:00

Projazz in het Koorenhuis - Concert Specials!

Met de release van zijn debuutalbum “Methods To Madness” breekt een nieuwe fase aan voor de Rotterdamse pianist, componist en producer Alexander van Popta (1987).  Voor het album sloeg ALEXANDER de handen ineen met bassist Thomas Pol, drummer Jamie Peet en gitarist Jelle Roozenburg. De invloed van jazz, met het bijbehorende improvisatiekarakter, is overduidelijk aanwezig, maar qua sound en productie is er voor een alternatieve benadering gekozen. “Muziek wordt vaak gekenmerkt als een combinatie van melodie, harmonie en ritme, maar voor we die ingrediënten herkennen, horen we simpelweg een geluid. Ik hoop dat, wanneer iemand het album opzet, hij of zij iets ervaart, gebaseerd op zowel de liedjes als de opzichzelfstaande sounds,” aldus de Rotterdammer. Verwacht live spontaniteit, avontuur en collectieve improvisatie. Het kwartet begeeft zich graag op onbekend terrein, waardoor de composities steeds weer nieuwe vormen aannemen. 

Alexander Van Popta studeerde af aan het Rotterdams conservatorium en volgde masterclasses bij onder meer Barry Harris en Joshua Redman. In New York kreeg hij les van Aaron Parks. Van Popta trad op over de hele wereld en is bekend als bandleider van Re:Freshed Orchestra en als sideman bij onder andere Benjamin Herman en Gregory Porter. Als arrangeur is hij de afgelopen jaren regelmatig aan het werk voor het wereldberoemde Metropole Orkest. Zo heeft hij aan projecten gewerkt voor Trijntje Oosterhuis, De Jeugd Van Tegenwoordig, Broederliefde en Cory Wong. Daarnaast is de Rotterdammer te horen op de bejubelde Red Bull Uncut sessies van Yung Nnelg, RIMON en Fresku. 

“Zonder twijfel is ‘Methods To Madness’ een spoiler van een vernieuwende band die een zeer herkenbaar eigen geluid laat horen.” – Roland Huguenin (Jazzflits)

Line-up: Alexander van Popta piano, Jelle Roozenburg gitaar, Thomas Pol contrabas, Jamie Peet drums

 

TICKETINFORMATIE
Dit concert wordt live gestreamd vanuit het Paard. [Klik hier om je aan te melden!]

 

 

 

ENTREE

Gegevens

Datum:
do 29 april
Tijd:
21:00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisatoren

Projazz
Paard

Locatie

Paard
Prinsegracht 12
Den Haag,
+ Google Maps
Telefoon:
070 750 34 34
Site:
www.paard.nl